Vučić: Najviše sam iznenađen stavovima SNS 1Foto: Koča Suljemanović / EPA

Posle konsultacija o novom premijeru i vladi predsednik Aleksandar Vučić izjavio je da je najviše iznenađen stavovima Srpske napredne stranke.

Kako je naveo ostaviće nekoliko dana za odluku o mandataru buduće vlade. Prema njegovim rečima Kako kaže, lideru LSV Nenadu Čanku je smetalo što je poljubio ruku patrijarhu, dok iz DSS nisu bili optimistični po pitanju Briselskog sporazuma i Kosova.

„Hvala onima koji su došli, izneli su svoje političke ideje i stavove. To je deo demokratske procedure, ovo nisam sam izmislio, ovo nije moj hir, ovo je moja ustavna obaveza, ispuniću je i sutra ću doneti odluku“, rekao je Vučić za RTS, prenosi B92.

Predsednik je naveo da je mnogo toga čuo, a najviše je iznenađen stavovima SNS, a njegova viđenja su bila „nešto drugačija“.

„Nisam se sa njima dogovarao, izneli su ono što misle i bili veoma oštri i izričiti da kao partija zaslužuju da dobiju predsednika Vlade“, naveo je predsednik.

Kako je rekao sledeća sednica Predsedništva SNSa koja koja je zakazana za sredu biće interesantna, ako bude našao „slobodan termin u okviru državnih obaveza“. On se osvrnuo i na to što se predstavnici pojedinih stranaka nisu pojavili na konsultacijama, te naveo da „svako ima pravo na svoj izbor“.

„Napravili su veliku grešku, pokazali nepoštovanje prema svojoj zemlji. Danas se nisu pojavili iako godinama pričaju kako nema dijaloga. Ne znam šta bih na to odgovorio. Ja razumem da sam ja kriv, da sam učestvovao u tri prevelike pobede u prethodne četiri godine. Sve tri najubedljivije pobede u novijoj istoriji, da ne mogu da se pomire sa tim“, rekao je on.

Kako je dodao, nije saglasan sa tvrdnjom Dragana Markovića Palme da neko ko nema porodicu, nema decu ne može da bude premijer.

„Ja imam decu, volim ih, ali ne mislim da sam zbog toga bolji od onih koji ih nemaju. Rekao sam Markoviću da sa takvim izjavama nisam saglasan“, dodao je Vučić.

„Šta bih onda rekao Maji Gojković, Ani Brnabić? Ja mislim da Maja vodi perfektno svoj posao, nije bitan njen privatan život. Značajan deo Srbije je saglasan sa njim, ja nisam“, rekao je Vučić za B92.

Govoreći o novoj fontani na Slaviji naveo je da ne razume negodovanja: “Ne znam šta su mislili. Da će moći da peru noge u fontani?”

Ceo dan su trajale konsultacije o novom mandataru. Nastavak konsultacija sa manjinskim listama biće održan u utorak posle podne, a svi sastanci biće održani u zgradi Predsedništva, na Andrićevom vencu broj 1.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari