Vučić nakon sastanka sa Tačijem i Makronom: Evropa želi da ima ulogu u rešavanju kosovskog pitanja 1Foto: Beta/predsedništvo Srbije/Dimitrije Goll

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas nakon sastanka sa predsednikom Francuske Emanuelom Makronom i kosovskim predsednikom Hašimom Tačijem u Parizu, da Makron i Evropa žele da imaju najznačajniju ulogu u rešavanju kosovskog pitanja, ali da nije došlo do „dubinskog sastanka“.

Vučić je novinarima preneo da je razgovor bio veoma „srdačan, dobar, otvoren i prijateljski“ i da je pozicija Srbije „nedvosmislena i nepromenjena“.

„Sigurno je da Evropa želi jasnu ulogu u daljem dijalogu Beogradu i Prištine“, rekao je Vučić, ističući da je stav Srbije i dalje da prvo moraju da ukinu takse, pa da tek onda može doći do nastavka dijaloga.

On je ocenio da je francuski predsednik Emanuel Makron želeo da pokaže evropsku posvećenost rešavanju problema na evropskom tlu.

„Ja sam bio realističan, pomalo pesimističan“, dodao je Vučić.

Povodom kritika na račun incijative „mali Šengen“, Vučić je rekao da Srbiji treba otvoreno tržište.

„Srbija ima suficit i sa Hrvatskom i sa Albanijom i sa Severnom Makedonijom…. Da ništa ne znate, svako bi to razumeo osim srpskih političara u opoziciji. Mi ćemo njima da prodajemo naše vozove, i sve što napravimo u našoj zemlji. Je l’ moguće da neko toliko ne razume ekonomiju da to morate da mu crtate!?“, rekao je Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari