Vučić: Narednih dana analiziraćemo sve odluke parlamenta Crne Gore 1Foto: BETAPHOTO/MILOS MISKOV/DS

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je povodom usvajanja Rezolucije o genocidu u Srebrenici u Skupštini Crne Gore izjavio da će Srbija u narednim danima analizirati sve odluke crnogorskog parlamenta i da neće donositi ishitrena rešenja i neće vređati one koji su te odluke protiv interesa Republike Srbije donosili.

U video poruci na svom instagram profilu Vučić je rekao da će Srbija uvek biti uz srpski narod u Crnoj Gori i da mi nikog bližeg od njih nemamo, ali da će prema onima koji su donosili političke odluke, samo da bi napakostili Srbiji umeti da se odnosi onako kako zaslužuju.

Sve ono što smo postigli ne znači ništa ako naše komišije ne budu bogatiji i zato smo sprmeni da pomognemo narodu i u Crnoj Gori i u regionu, da investiramo i zato nikada nećemo pozivati ljudi da negde letuju ili ne letuju ali ćemo umeti da napravimo odnos kakav zaslužuju vlastodršci koji donose odluku nikada ne konsultujući Srbiju, a tiču se Srbiji i gledaju kako da uvrede našu zemlju ili obeščaste naš narod, rekao je Vučić

On je istakao da će odgovor Srbije biti miran, ali nikada neće biti udvorički i podanički jer Srbija nema gazde. „Mi nemamo gazde u stranim ambasadama, naš jedini gazda i jedino kome jesmo sluge su građani Srbije“.

„Građani Srbije, narode, glavu gore, imaćemo još rezolucija i deklaracija u regionu. Sve će biti prepisane britanske rezolucije, Saveta bezbednosti i neke druge rezolucije i svi će da govore kako to nije upereno protiv srpskog naroda, a svima je jasno protiv koga su donete“, ukazao je Vučić.

Vučić je poručio da će Srbija nastaviti da razgovara i radi sa svima, da pokazuje narodima u okruženju da s njima želi da podeli najbližu saradnju, a da Srbiju u njenom usponu i njenom rastu niko neće moći da zaustavi.

„Prethodnih dana i nedelja bili smo izloženi velikim pritiscima. Očekivali smo ih od svih onih koji su učestvovali u pokušaju stvaranja takozvanog nezavisnog Kosova, i od svih onih kojima ne pada lako činjenica da Srbija ekonomski napreduje najbrže u svojoj istoriji. Očekivali smo ih od svih onih koji bi upravo zato želeli da Srbiju oslabe. Nismo ih očekivali od onih koji su nam uvek bili najbliži“, rekao je Vučić.

Vučić je naveo da je njegova poruka upućena srpskom narodu gde god da živi, koji mora da izdrži napade i pritiske.

„Nije naša ni sramota ni krivica, samo treba da držimo glavu visoko uzdignuto, da radimo što je moguće više, i da se borimo još snažnije. Da se borimo za svoju Srbiju i sve naše građane. Da odgovorimo na svaku optužbu, ali da i dalje gradimo mir i čuvamo stabilnost. Da nikoga ne vređamo i nikome ne radimo ono što nama rade“, dodao je Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari