Vučić: Ne štitimo zločince, tražimo da ni drugi to ne čine 1Foto: Twitter

Ne pada mi na pamet da štitim one koji su činili najteže zločine, u ovom slučaju protiv našeg naroda, ali rekao bih i protiv bilo kog naroda, izjavio je premijer Aleksandar Vučić u intervjuu za RTS.

Na pitanje kako komentariše protest Albanaca ispred konzulata Srbije zbog hapšenja Haradinaja, predsednik srpske vlade rekao je da u svim zemljama Evrope i sveta Albanaca iz različitih država Makedonije, Albanije ili dela naše teritorije sa Kosova i Metohije, pa i iz Crne Gore ima mnogo.

U Sjedinjenim Državama, u Švajcarskoj, Nemačkoj, Engleskoj – i svuda su veoma dobro organizovani. Rekao bih veoma dobro povezani, i oni prave neprilike i neprijatnosti zemljama domaćinima. Ali tu se postavlja i drugo pitanje, za sve te zemlje koje su izložene svim tim neprijatnostima. A da li je neko ušao zaista u suštinu stvari? Pustite te priče da li je nešto protiv Albanaca ili protiv bilo koga. Jeste li rekli sebi: da li mi možda štitimo ratnog zločinca?- rekao je Vučić i dodao da je to njegovo pitanje za one koji pokušavaju da mu pošalju poruku ili ga zivkaju telefonom, objašnjavajući mu da se Srbija nije ponela onako kako je trebalo da se ponese i da nije trebalo da Srbija traži izručenje Ramuša Haradinaja.

– Želim i da ih pitam hoće li da nose ijednu glavu na svojoj savesti. Ja neću. Ne pada mi na pamet da bilo kojeg zločinca štitim, kao što nisam štitio ni one koji su imali naše ime i prezime, a činili su zločine. Ne pada mi na pamet da štitim ni one koji imaju albansko ime i prezime, ili bilo čije ime i prezime, a koji su činili najteže zločine, u ovom slučaju protiv našeg naroda, ali, rekao bih, i protiv bilo kog naroda – istakao je Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari