Vučić: Neću dozvoliti ukrajinski ili makedonski scenario 1Foto: Fonet

Ne dam vam da srušite Srbiju niti da ovde bude ukrajinski ili makedonski scenario, izjavio je večeras u Vranju kandidat SNS za predsednika Aleksandar Vučić obraćajući se svojim političkim protivnicima na početku izborne kampanje.

Moj odgovor onima koji prete nasiljem jeste da ih se nisam uplašio, rekao je Vučić na mitingu u Vranju i ukazao da je svestan da ljudi u Srbiji žive teško i obećao nova radna mesta i ulaganja. Meni je svako mesto u Srbiji podjednako drago. Nije mi važniji Beograd od Vranja, Subotice i Jagodine…, rekao je Vučić i dodao da njegova vlada ulaže u sva mesta u Srbiji i da će to nastaviti.

Podjednako su mi važna i mesta na Kosovu i Metohiji, rekao je Vučić i poručio da su njegovi politički protivnici za vreme svoje vlasti uništili fabrike po Srbiji, a da ih njegova vlast obnavlja. Kod nas nema sujete i trvenja, jer svi zajedno znamo šta nam je cilj, a to je bolja Srbija, izjavio je Vučić i zahvalio za podršku Ivici Dačiću, Rasimu Ljajiću i drugim ljudima oko sebe.

Vučić je rekao i da želi da se posebno zahvali penzionerima koji su izdržali teške mere, jer su znali da je to jedini način da se penzije sačuvaju. Penzije su danas sigurne i iz godine u godinu će da rastu i to iz čistih izvora, a ne da krademo od budućnosti naše dece kao što su drugi radili, ukazao je Vučić. Vučić je ocenio i da su pred Srbijom teški izbori i da ne zna kakav će biti ishod.

Nisam imao nijedan dan odmora, marljivo sam radio, rekao je Vučić i dodao da iza njegovih političkih protivnika stoji sila, ali ne narod, nego oni koji bi da stvore nestabilnost.

Ko im je plaćao kampanju sve ove mesece. Ko to plaća. Odakle to, to mogu samo tajkuni, smatra Vučić koji je poručio da on nikada ne bi dozvolio ugrožavanje slobode i nezavisnosti Srbije. Vi ste ti koji odlučujete o budućnosti Srbije, a ne ambasadori i bilo koji centri moći, rekao je Vučić, koji smatra da pojedinima ne odgovara jaka Srbija. Vučić je napomenuo da je Srbija imala najveću ekonomsku krizu u vreme kada su njome upravljali Vojislav Koštunica i Boris Tadić, jer je svako od njih vodio svoju politiku.

Ne dam da se to desi, rekao je Vučić i poručio da samo snažna Srbija može da pobeđuje. Nadam se pobedi, ne zbog sebe, nego zato što verujem u vas, istakao je Vučić i zaključio da ne treba kukati nego raditi još bolje.

Ivica Dačić je na mitingu poručio da drugi predsednički kandidati ne treba ni da dolaze u Vranje, jer u tom mestu važi poslovica: „U Vranje nema laganje“.

Podsetio je da je jug Srbije mnogo dao za Srbiju u ratovima, ali da je u miru prolazio gore nego drugi krajevi Srbije.

„Mi nemamo više puteva i više izbora na ovim izborima. Samo jedan kandidat ima program za budućnost Srbije. Svi ostali imaju cilj da unište ono što smo uradili za Srbiju. Vi znate da Aleksandra Vučića za predsednika ne kandiduju političari nego narod Srbije i zato Vučić u svom poslu ne sme da stane, a mi svi zajedno moramo da mu pomognemo“, poručio je aktuelni ministar za spoljne poslove.

Dačić je istakao  da opozicioni kandidati ćute o važnim temama, poput Kosova i Metohije, tužbe BiH protiv Srbije i ustaštvu u Hrvatskoj.

Slavica Đukić Dejanović povređena u saobraćajnoj nesreći

Potpredsednica SPS Slavica Đukić Dejanović doživela je saobraćajnu nesreću kod Grdeličke klisure, saznaju „Novosti“. U udesu je povređen i njen vozač i nisu životno ugroženi. Slavica Đukić Dejanović prisustvovala je mitingu predsedničkog kandidata Aleksandra Vučića u Vranju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari