Još uvek aktuelni prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić poručio je juče, na konferenciji za novinare u Nemanjinoj 11, da je dostupan svim državnim organima i da očekuje da bude pozvan i odgovori na sva pitanja u vezi s optužbama koje je na njegov i račun Vlade izneo doskorašnji ministar privrede Saša Radulović.

„Sve drugo će nakon toga preduzeti nadležni državni organi. Očekujem da budem pozvan i da u najkraćem roku odgovaram za sve što mi se stavlja na teret. Važno je da državni organi sve ispitaju, da mene ispitaju, nisam se obogatio ni za jedan dinar, ponosno izlazim kao potpuno čistih ruku“, rekao je Vučić.

On je naveo da je Radulovića u Vladu doveo jer je imao dobre ideje i namere, ali da se „u međuvremenu pretvorio u političara kojeg više zanima kampanja“. Vučić je ujedno i rekao da se ne slaže sa saopštenjem SNS, u kojem se traži da se ispita Radulovićev rad kao stečajnog upravnika. „Nisam saglasan s tim saopštenjem, jedino u čemu sam saglasan jeste da se preispita moja odgovornost, a ostalo će da urade nadležni organi“, rekao je Vučić.

Komentarišući tvrdnje Radulovića da su iz njegovog kabineta stizali nalozi direktorki Fonda za razvoj da skida blokade s tajkunskih firmi, Vučić je rekao da je to proverio i da je reč o predmetima Perčevića i Žunića, „čuvenih naprednjaka“. „Ako ste čuli da je i jedan od njih vezan za SNS na bilo koji način, molim vas da me javno linčujete. Toliko o tvrdnjama koje neki ljudi iznose“, naveo je Vučić.

Povodom vanrednih izbora, Vučić je najavio i da će, ukoliko on bude sastavljao sledeću vladu, „biti značajnih promena“ ministara iz redova SNS, iako će neki ostati na svojim mestima.

Šarić neće biti oslobođen

Vučić je izjavio i da narko-bos Darko Šarić neće biti oslobođen od krivičnog gonjenja, bez obzira na to kakve informacije bude ponudio. On je, odgovarajući na pitanje da li se može desiti da Šarić dobije blažu kaznu, jer nudi informacije o saradnji sa političarima, rekao da je on za državu Srbije prvooptuženi i da tu nema nikakve igre i da nikome tako nešto slično ne pada na pamet.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari