Vučić: Neko dojavljuje Prištini naša saznanja o ubistvu Ivanovića 1Foto: Beta/Miloš Miškov

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je istraga Srbije o ubistvu lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića veoma spora, ali da napreduje, te da očigledno neko to dojavljuje Prištini pa je panika kod Albanaca još veća.

Vučić je novinarima u selu Rogljevo u obilasku Borskog okruga u kampanji „budućnost Srbije“ kazao da je spreman da stane pred „svaki istražni organ“ Srbije i da mu je užasna priča prištinskih vlasti da je umešan u to ubistvo.

„Sram vas bilo lažovi jedni jadni. Svakog ubicu bih smestio iza rešetaka da nikad ne izađe. Ti ljudi valjda polaze od sebe, znaju za šta su oni sposobni pa zamišljaju da mogu i drugi to da rade“, rekao je Vučić.

On je dodao da iste optužbe čuje i od pojedinih političara iz Srbije, a da je on bio mnogo bliži sa Ivanovićem nego „oni koji ga danas brane“, o čemu kako je rekao mogu da posvedoče pojedini članovi njegove porodice.

„Nemaju dokaze, znaju oni ko nije počinio, ako ne znaju baš do kraja ko je učestvovao u tome (ubistvu Ivanovića)“, kazao je Vučić i dodao da će u narednom periodu moći da kaže i ime počinioca.

„Već sada imamo određene sumnje samo tražimo određene potvrde. Imamo mnoga saznanja dobijena na čudan način, posrednim putem jer nismo imali pravo na vršenje uviđaja, njihov tužilac iz Prištine pokazao je neku vrstu profesionalnosti u odnosu na ove njihove koji su mislili da ću da se uplašim“, rekao je on.

Vučić je rekao da ga prištinske vlasti doživljavaju kao „najtežeg neprijatelja nezavisnog Kosova“.

„Ne dozvoljavam da Srbija bude ni mala ni slaba i nikada neću dozvoliti da je neko ponižava“, poručio je Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari