Vučić: Nema boljeg mesta od EU 1Foto: EPA/ĐORĐE SAVIĆ

Srbija će nastojati da postane deo Evropske unije, to nije uvek lako, ali mi želimo da pripadamo takvom tipu društva, izjavio je danas premijer Aleksandar Vučić.

Ako znate za bolje mesto, recite nam… Mi ne znamo. Nadam se da će države EU da uoče naš naporan rad i da će odlučiti da prime Srbiju u punopravno članstvo 2020., 2022. ili 2025. godine – zavisi od njih – ne od nas“, rekao je Vučić u intervjuu za radio Dojče vele.

Ističući da nije neko ko će držati lekcije bilo kome u Evropi, on je ocenio da Evropa danas izgleda mnogo slabija nego što je bila, ali je još najbolje mesto na svetu.

Mislim da će sve njene članice to shvatiti, i da će, ako tako bude, sveobuhvatnim zajedničkim pristupom, biti u stanju da reši sve probleme. To neće biti lako, ali ona može da reši sve probleme i da ima svetliju budućnost, rekao je Vučić.

Na pitanje da li je EU za Srbiju i dalje privlačna, Vučić je odgovorio da je on „samo mali čovek iz jedne male zemlje na Balkanu“, ali da „mi smatramo da je EU najbolje mesto“.

Govoreći o izbeglilčkoj krizi, Vučić je naglasio da je Srbija tranzitna zemlja, ali čak i danas ima više migranata nego više od 60 odsto zemalja EU.

Danas je u našoj zemlji 10.000 ljudi. Mi se brinemo o njima. Ali, ne možete se brinuti o nekome ko samo hoće da nađe krijumčara da bi ušao u Evropsku uniju. Takvi ljudi izbegavaju naše izbegličke centre. I to je jedini problem. I s njim se borimo, objasnio je on. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari