Vučić: Nemam veze sa pauzom u skupštini 1Foto: Fonet

Kandidat SNS za predsednika i premijer Aleksandar Vučić izjavio je za Insajder.net, povodom zahteva opozicije i predsedničkih kandidata da odblokira rad Skupštine i podnese ostavku, da on nema ništa sa pauzom u radu Skupštine, da sve radi po Ustavu i zakonu i da „ne zna zašto im on smeta“.

„Najpre nisam ja taj koji može da blokira ili odblokira Skupštinu. Skupština radi mnogo marljivije nego u vreme kada je Jeremić 12 godina vodio vlast i u vreme stranaka koje su podržale Jankovića, Obradovića ili ne znam koga već od tih ljudi“, rekao je Vučić.

Za mene su to vrlo čudni zahtevi, kao da su s Marsa pali, pa ne znaju da u njihovo vreme po tri-četiri meseca nije bilo sednica Skupštine, a nikada ih nije bilo u vreme izbora, rekao je Vučić i dodao da ne razume šta je smisao svega.

Upitan kako je moguće da nema nikakve veze s odlukom o pauzi u redovnom zasedanju parlamenta, imajući u vidu da je Maja Gojković bila na konsultacijama u Vladi neposredno pre nego što je saopštila odluku o pauzi, Vučić je odgovorio da se s njim nije konsultovala.

„Nemam nikakve veze. Nisam je video. Video sam je tek na konferenciji koju sam pratio u medijima i na Predsedništvu kasnije oko četiri-pet popodne“, rekao je Vučić za Insajder.net u telefonskom razgovoru.

Opozicija je danas na zajedničkoj konferenciji za medije pozvala Aleksandra Vučića da odblokira Skupštinu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari