Vučić: Nikome ne pretimo ali smo nesalomivi orah ako neko proba da ga polomi 1FoNet/MOD

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da Srbija nikog ne poziva u rat i da uručivanjem zastava specijalnim jedincama Vojske Srbije „jasno poručujemo svima da ćemo čuvati mir i stabilnost, ali i biti jaki i sve jači i nesalomivi orah za svakog ko pokuša da ga polomi“.

„Naša vojska je snažnija nego ranije, bolje je opreljena i spremna da štitite našu otadžbinu“, rekao je Vučić na svečanosti u Spomen kompleksu „Drugi srpski ustanak“, u Topoli, gde je uručio vojne zastave 72. brigadi za specijalne operacije i 63. padobranskoj brigadi.

„Mir koji nam je danas potrebniji nego ikada moguć je samo dok ove zastave stoje visoko, ne kao pretnja već kao dokaz da smo postali zemlja koje niko ne treba da se boji ali koja nikada, nikada, neće hteti i morati da plaši“, kazao je Vučić.

On je rekao da je ponosan što je su zastave „ponosa i časti“ ovim jedinicama vraćene posle 20 godina, napominjući da se Srbija vratila svojim „slobodaraskim tradicijama“.

„Zastave koje ste danas primili, simbol su slobode, nezavisnosti. Te zastave nikad ne smeju da padnu u ruke neprijatelju. Vi ste ti koji ste sa tim zastavama dobili obavezu, ali i opomenu za sve nas – dok su te zastave uzdignute dotle i mi i Srbija postojimo“, rekao je Vučić.

Vučić: Nikome ne pretimo ali smo nesalomivi orah ako neko proba da ga polomi 2
FoNet/MOD

Priprema Putinove posete

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas da se počelo sa pripremama za posetu ruskog predsednika Vladimira Putina Srbiji u oktobru, kada se obeležava i godišnjica oslobođenja Beograda u Drugom svetskom ratu.

Izvesno je da će stranica Miroslavljevog jevanđelja biti vraćena u srbiju, u Narodni muzej, rekao je Vučić novinarima posle ceremonije uručenja vojnih zastava 72. brigadi za specijalne operacije i 63. padobranskoj brigadi.

On je dodao da će već 23. juna, dva dana posle izbora, imati susrem sa Putinom u Moskvi, gde će 24. juna prisustvovati paradi povodom 75. godina pobede nad fašizmom.

Naša Gardijska jedinica je već tamo, priprema se, rekao je Vučić. Odgvarajući na pitanje o zastupljenosti SNS u medijima uoči izbora, Vučić je rekao da je jednostavno meriti sekunde i minute, ali ne i „iznajmljeni termin“. Mi volimo da platimo svim televizijama, a ne da trpamo novac u svoje džepove, kao što čine neki drugi, rekao je Vučić i pozvao sve da pogledaju samo RTS. Naša stranka je učestvovala samo jednom u „Reč na reč“, a neki i više puta.

U „Upitniku“ nijednom nije učestvovala stranka koju vodim, ali to je kada neko ne može da postigne dobar rezultat, uvek su vam mediji krivi, konstatovao je on.

Na pitanje o litijama koje se nastavljaju od danas u Crnoj Gori, Vučić je rekao da se uzda u razum i da veruje da će se sve mirno završiti. Ne znam kakva je novost, kao da svakoga dana nema novih grafita ili pretnji Srbima, rekao je Vučić povodom grafita u Zagrebu, gde je na zidu nacrtano drvo na kojem su obešeni ljudi, a uz to piše „Serbian family tree“.

Želimo dobre odnose sa njima, ali nikome nećemo dozvoliti da ponižava i nipodaštava naš narod, zaključio je Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari