Vučić: Nisam obavešten o uslovljavanju posete Kosovu 1Foto: FoNet AP

Predsednički kandidat Aleksandar Vučić izjavio je da nije zvanično obavešten o navodnim uslovljavanjima njegove posete Kosovu.

Odgovarajući na pitanje da li su mu kosovske vlasti uslovile da 29. marta ide na Kosovo i obiđe Leposavić, Vučić je istakao da o tome nije obavešten. Kako je navedeno odlazak je uslovljen članovima delegacije, a zatražen je izostanak pojedinih ministara Vlade Srbije.

„Da li će da zabrane ili ne, to je njihova stvar“, rekao je Vučić gostujući na televiziji Pink i dodao da je mislio da na Kosovo ide sam, ali da sada ne zna da li će uopšte ići. Premijer je ocenio  da će ukoliko pregovori sa Prištinom budu prebačeni na predsednički nivo oni „funkcionisati jednako“ kao i do sada. On smatra da za Prištinu veliki problem predstavlja formiranje Specijalnog suda za ratne zločine.

“Plašim se da je to mnogo opasnije za nas Srbe nego za Albance koji bi trebalo da budu meta krivičnog progona. Albanci su spremni na sve kako bi to zaustavili“, kazao je Vučić koji je aktuelni premijer Srbije.

Inače, Premijer i kandidat za predsednika Srbije ispred SNS Aleksandar Vučić trebalo bi da u sredu poseti Kosovo. Dozvola za njegov boravak na Kosovu zatražena je od Vlade Kosova.

Kako prenosi RTK, izvori KTV-a, unutar vlade, kažu da je vlada odlučila da „uslovi“ ulazak Aleksandra Vučića. Jedan od uslova je, saznaje KTV, da u delegaciji ne budu dva ministra u Vladi Srbije, ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i ministar odbrane Zoran Đorđević, kojima je Vlada Kosova predhodno zabranila ulazak na Kosovo.

Za ulazak ova dva ministra na teritoriju Kosova, isključivo je neophodna saglasnost vlade u Prištini. Aleksandar Vučić je zatražio dozvolu da poseti Kosovo na nekoliko sati, u sredu, 29. marta, tačnije opštinu Leposavić. Ministarstvo spoljnih poslova Kosovo još uvek nije odgovorilo na podneti zahtev.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari