Vučić: Nudio sam obezbeđenje Ivanoviću ali je odbio 1Oliver Ivanović Foto: S. Milojković

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je lideru Građanske inicijative SDP Oliveru Ivanoviću, koji je ubijen u Kosovskoj Mitrovici 16. januara 2018. godine, u dva navrata nudio „različite vrste“ obezbeđenja ali da je Ivanović te predloge odbio.

Vučić je na konferenciji za novinare u Predsedništvu Srbije rekao da je Ivanoviću predložio da neki od pripadnika Žandarmerije budu „skinuti“ iz te jedinice i prebačeni na Kosovo kako bi ga obezbeđivali ali da je lider GI SDP to odbio navodeći da se ne oseća lično ugroženim.

„Za to imam svedoke u Ivanovićevoj najbližoj porodici“, rekao je Vučić nakon prijema za Srbe se severa Kosova koji su pešice stigli u Beograd kako bi prisustvovali sutrašnjem mitingu „Stop nasilju“ u okviru kampanje „Budućnost Srbije“.

On je na konferenciji za novinare prikazao dokument sa pečatom „Tužilaštva Republike Kosova“ koji sadrži izjavu Rade Trajković kao svedoka u istrazi u ubistvu lidera GI SDP a u kojoj je navela da su Ivanovića „stalno pratile“ srpske bezbednosne službe.

„Zbog njenog svedočenja su Nedeljko Spasojević i Marko Rošić u pritvoru. Ili laže Rada Trajković, ili njihov specijalni tužilac Sulj Hodža, mada ne bih isključio ni da oboje lažu“, kazao je Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari