Vučić o Junkeru: Ne podnosim kad se prave lažne simetrije 1Foto: tviter

Premijer Srbije Aleksandar Vučić nije želeo da komentariše odgovor predsednika Evropske komisije Žan Klod Junkera povodom situacije u regionu, dodavši da „ne podnosi kad se prave lažne simetrije“.

On dodao da bi mu bilo najlakše kada bi „brutalno odgovorio“, ali da neće to da čini jer Junkera veoma poštuje. Vučić je rekao da stvari u regionu ne mogu da se posmatraju izolovano jer rast privrede zavisi od mira i stabilnosti.

Podsetimo, Junker je u odgovoru na Vučićevo pismo rekao da su dobrosusedski odnosi i regionalna saradnja i pomirenje osnovni principi koje moraju poštovati sve zemlje kandidati i potencijalni kandidati, kao i da sve strane prepoznaju nepravde.

Istovremeno, na odgovor Junkera reagovao je i prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić koji je izjavio da Evropska unija nastavlja da drži glavu u pesku. Vučić je početkom avgusta, povodom situaccije u regionu, uputio pismo Žan Klodu Junkeru, visokoj predstavnici EU Federiki Mogerini, komesaru Johanesu Hanu i predsedniku EP Martinu Šulcu i u pismu ukazao na neophodnost očuvanja mira i političke stabilnosti u regionu, kao i na „ogoljenu antisrpsku politiku“ koja se vodi, pre svega, u Hrvatskoj.

Predsednik Evropske komisije Žan Klod Junker istakao je u odgovoru na pismo premijera Aleksandra Vučića da su dobrosusedski odnosi i regionalna saradnja, kao i pomirenje, fundamentalni principi koje moraju da poštuju sve zemlje kandidati za članstvo u EU i potencijalni kandidati, ali i sve države članice u regionu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari