Vučić o novom non pejperu: Ne volim da se određujem prema nečemu što nisam pročitao 1Foto: Instagram/@buducnostsrbijeav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da nije video novi „non pejper“ o Kosovu iza koga navodno stoje Nemačka i Francuska, a koji predviđa autonomiju za sever Kosova i „privilegovan“ status za Srpsku pravoslavnu crkvu (SPC) na Kosovu.

„Nisam video, a ne volim da se unapred određujem prema nečemu što nisam pročitao“, kazao je Vučić za televiziju Pink posle obilaska manastira Poganovo kod Dimitrovgrada gde se sastao sa bugarskim predsednikom Rumenom Radevom.

Dodao je da ga ne plaše, ali da ga brinu pokušaji Prištine da verske objekte SPC na Kosovu predstavi kao deo „kosovskog“ kulturnog nasledja.

„Oni neka rade svoj posao, a mi ćemo svoj. Sačuvaćemo i Dečane i Gračanicu i Pećku patrijaršiju“, kazao je Vučić.

I direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković jutros je ocenio da premijer Kosova Aljbin Kurti ne želi da zaštiti srpske crkve na toj teritoriji, već da ih predstavi kao „albansko nasleđe“.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

4 reagovanja na “Vučić o novom non pejperu: Ne volim da se određujem prema nečemu što nisam pročitao”

  1. Priština zaista pokušava nešto neobično da uradi ali joj ne uspeva. Priština je izgubila podršku Zapada ali i EU, ništa joj ne prolazi.

  2. Ko nije provalio, prvi non-paper je napisao Vučić lično. Čim je autora nahvalio da je: mnogo pametan, izvrstan poznavalac prilika itd. znao sam da ga je on sročio. Vidi mu se po osmehu na licu, upravo onaj koji pravi kad za sebe kaže da je: pametan, vredan, preuzima najteže poslove itd. Ah da, ubacio je i to da je taj dokument napisala žena a to je da bi skinuo sumnju sa sebe. Držte lopova!

  3. Non-pejper je dokument koji nije zvaničan i koji je pušten kao probni balon da se vide reakcije.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.