Vučić: Očekujem da me saslušaju u slučaju Jovanjica, opozicija laže beskrupulozno 1FoNet/Aleksandar Levajković

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da očekuje da bude pozvan i saslušan posle krivične prijave koju je protiv njega podneo fukcioner Srpske napredne stranke Miloš Vučević zbog slučaja Jovanjica, navodeći da je opozicije lagala kad je tvrdila da je u to umešan njegova brat.

„Sad govore da je to lažno prijavljivanje, znaju da su lagali i sad će biti dokazano da su lagali, neću ih pustiti iz te priče, kako bi naučili da ne mogu da se služe besprizornim lažima“, rekao je Vućić u Atini za TV Pink.

On je rekao da se njegov brat Andrej Vučić nije čuo sa vlasnikom imanja Jovanjica, gde je nađena velika količina maruhuan, nakon što je uhapšen, kao i da ga nikad nije ni upoznao, „ni slučajno“.

„Bio je (vlasnik Jovanjice) na nekim privrednim forumima, pa šta, išao je kao privrednik, to ogranizuje Privredna komora“, rekao je Vučić.

On je rekao da očekuje da se provere svi navodi oko toga da li je umešan on ili neki član njegove porodice, „ali da se vidi šta je to što su iz opozicije ponudili oko dokaza, iako nisu ponudili ništa od dokaza, i da se o tome obavesti javnost“.

On je rekao da je bio  u šoku kad se danas pojavila  „fotografija Đilasa sa istaknutim narko dilerom“.

„Nije reč o narkomanu, imaju oni mnogo narkomana, ima ih svuda naravno, nije to sporno, oni ih imaju u rukovodstvima svojih partija i  na čelu svojih partija“, rekao je Vučić, navodeći da za to ima dokaze.

Prema njegovim rečima, opozicija napada Gorana Papića, iz policije, jer je „hapsio tog narko dilera i razbio staklo da ga izvuče iz kola, kada je kod njega nađena droga“.

Vučić: Jeremić želi da kaže kako bi bilo dobro on pregovara sa Prištinom

Predsednik države Aleksandar Vučić izjavio je večeras da predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić omalovažava Srbiju svojom izjavom o lideru Samoopredeljenja Aljbinu Kurtiju i želi da kaže kako bi Srbija mnogo bolje prošla u pregovorima sa Prištinom da on predstavlja Beograd.

„Videli smo kako je Srbija u ranijem periodu prošla kad su je vodili ti genijalci, kad je Kosovo proglasilo nezavisnost“, rekao je za TV Pink Vučić, povodom izjave Jeremića, za TV N1, da je Kurti „stabilan, patriota, intelektulac, sve suprotno od Vučića“.

Vučić je poručio građanima da se ne sekiraju jer sigurno „neće biti tako katastrofalno kao u njihovo vreme“, navodeći da je igrao „šahovske partije“ i sa onima koji su sebe smatrali mnogo pametnima.

Govoreći o boravku u Grčkoj, koja se nastavlja i sutra, Vučić je naveo da Srbija u toj zemlji ima iskrenog prijatelja, kao i „oni u nama“.

„U regonu imate interese, partnere i prijatelje, Grci su nam zaista iskreni prijatelji“, rekao je Vučić.

On je naglasio da Grčka podržava Srbiju na njenom evropskom putu kao i njenu poziciju oko Kosova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari