Vučić: Ocena da nema napretka u slobodi izražavanja je politička, ali nisam ljut ni razočaran 1Foto: BETAPHOTO/ DRAGAN GOJIC

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da mu ocena Evropske komisije da nema napretka po pitanju slobode izražavanja deluje kao politička ocena ali da se ne ljuti zbog toga i da nije razočaran.

On je u Beogradu na sednici Nacionalnog konventa o EU rekao da se ne buni zbog takve ocene i da će pokušati da menja i unapređuje ambijent u kom bi se svi osećali zadovoljno.

Vučić je rekao da su nadležni reagovali na sve pretnje upućene novinarima i podsetio na primer u opštini Grocka gde je uhapšen predsednik te opštine zbog napada na novinara Milana Jovanovića.

On je podsetio i na presudu za ubistvo novinara Slavka Ćuruvije i dodao da je u izveštaju (Evropske komisije) sve to navedeno ali da je ipak ocenjeno da napretka nema.

Vučić je ocenio i da se na to da nema slobode izražavanja najviše žale oni koji tu slobodu imaju i oni koji vode kampanju 24 sata, sedam dana u nedelji protiv onih koji misle drugačije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari