Vučić: Ostajem premijer, kampanja van radnog vremena 1Foto: EPA/ ANDREJ CUKIC

Bilo da budem predsednik Srbije ili ne, svakako više neću biti predsednik vlade, izjavio je večeras premijer Aleksandar Vučić u emisiji „Upitnik“ RTS i poručio da će Glavni odbor Srpske napredne stranke u petak odlučiti o njegovoj kandidaturi za predsednika države.

Vučić je rekao da je njegova vlada u protekle tri godine postigla velike rezultate i da je tome pomogao i sadašnji predsednik Srbije Tomislav Nikolić.

Moja namera je da u budućnosti nastavim da radim sa predsednikom Nikolićem, ako to bude i njegov izbor, poručio je Vučić.

Kako kaže, to je pitanje od velikog značaja za budućnost Srbije.

Vučić navodi da je prihvatio kandidaturu „jer je važno da obezbedimo kontinuitet i stabilnost za Srbiju“. Na pitanje koga vidi na mestu premijera Vučić je rekao da mu „ne pada na pamet da o tome govori“.

Lider SNS je naveo da će se baviti premijerskim poslom do dana raspisivanja izbora, da će u kampanji biti van radnog vremena i da će uzeti pet dana odmora zbog kampanje.

“Postigli smo važne i značajne rezultate o kojima bih govorio večeras. Ovo je možda moj poslednji nastup ovde kao predsednik vlade”, rekao je Vučić u emisiji Upitnik na RTS.

Premijer je naveo da bez podrške predsednika Nikolića ništa ne bi mogli da urade i da je to njegova “istorijska uloga”, kao i da se tokom današnjeg dana nije sastao sa Nikolićem.

„Ko bi glasao za mene glasao bi i za njega. On je najbolji mogući kandidat, ali ovo je procena zbog stabilnosti i tri, četiri odsto koje bi mogle da odluče. Procena je da bismo ovako mogli lakše protiv onih koji su se ujedinili da Srbiju vrate nazad“, rekao je premijer.

„Planiram i da radimo zajedno i nemam nikakav problem s tim, ali treba da vidimo kako da pobedimo. Mnogo volim Tomislava Nikolića, mnogo volim svakoga, ali najviše volim Srbiju“, dodao je Vučić.

On je rekao i da na sledećoj skupštini Srpske napredne stranke neće biti kandidat za predsednka. Govoreći o opoziciji Vučić kaže da se u Srbiji zna „ko vodi prljavu kampanju i ko prekida tribine“.

„Predstoji nam teška bitka, dosovski kandidati imaju mnogo novca, mnogo para. Neki od njih su potrošili milione evra stranog novca i novca domaćih tajkuna. To su teški protivnici i teško ih je pobediti. Predstoji teška borba, borićemo se istinom i radom“, kaže Vučić.

Vučić je izjavio da ne može da isključi mogućnost vanrednih parlamentarnih izbora i da nije siguran koliko je stabilna parlamentarna većina. Neki, koji nisu ni učesttvovali na izborima, počeli su da kupuju poslanike, rekao je Vučić. Upitan o mogućem političkom angažovanju Bogoljuba Karića, Vučić je odgovorio da se Karić oduvek, na neki način, bavio politikom i da to pravo ne treba nikome uskraćivati.

BEZ POREĐENJA SA TADIĆEM

Predsednik Vlade Srbije izjavio je večeras da sa njim ne može da se dogodi situacija iz vremena kada je predsednik Srbije bio Boris Tadić i da se današnje stanje u Srbiji ne može porediti sa tim periodom.

Na podsećanje na prigovore Tadiću o koncentraciji vlasti, Vučić je rekao da zarad očuvanja stabilnosti Srbije ide sa najuticajnijeg mesta kakvo je funkcija predsednika vlade.

Predsedništvo SNS je nа održаnoj sednici odlučilo da za predsednikа Srbije, kаo svog kаndidаtа, istаkne Aleksаndrа Vučićа i tа odlukа donetа je jednoglаsno.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari