Vučić: Otkrili su rupu na saksiji 1Foto: FoNet/Nenad Đorđević

Premijer Aleksandar Vučić kaže da za njegovog brata Andreja niko ne može da kaže ni da je nešto ukrao, niti da je bilo šta dobio od države, te da je njegova jedina krivica – što mu je brat.

Vučić je juče, odgovarajući na pitanje novinarke Pinka o pisanju Danasa, na temu političke funkcije njegovog brata, naveo „da su izgleda otkrili rupu na saksiji, odnosno – da ima brata, Andreja“. On kao premijer, kaže, srećan je zbog toga što može nešto da uradi za svoju zemlju.

– To je divan posao – podvukao je premijer.

„Da li mogu da kažu da je moj brat negde nešto uzeo, ukrao, nešto dobio od države“, zapitao je Vučić.

– Ne mogu da kažu ništa, ništa od toga nije tačno. Ne interesuju ga funkcije. Kriv je što je moj brat, što me voli i što mi pomaže tako što se sreće sa aktivistima stranke koju vodim. Alal im vera kako su otkrili Ameriku, sve Kolumbo do Kolumba – izjavio je premijer. Istakao je da se zbog toga nije ni najmanje uzbudio, „to govori o njima, a ne o njemu“. „Samo napred, ja ću svoj posao da radim, a na kraju, narod uvek sve dobro vidi i procenjuje“, dodao je Vučić.

Država nema alat da reaguje na višemesečnu kampanju medija bliskih vlasti kojom se novinari, mediji i nevladine organizacija koje se finansiraju iz inostranih fondova etiketiraju kao strani plaćenici

– izjavio je pak za Insajder.net ministar za kulturu i informisanje Vladan Vukosavljević.
Kako piše Insajder, u Srbiji je postala praksa da svi oni koji kritički izveštavaju o radu vlade automatski postaju predmet medijskog linča.

– Da je takvo zastrašivanje novinara narušavanje slobode medija, kao i da je proglašavanje pojedinaca za agente stranih vlada kršenje pretpostavke nevinosti koju propisuje Zakon o javnom informisanju, Vukosavljević smatra „pojedinačnim ocenama“. Navodi da Ministarstvo za kulturu i informisanje reaguje u domenu svojih ovlašćenja, pre svega pozivima na kulturu javnog govora u medijima, na poštovanje zakona, etike i morala – piše Insajder.

Ministar je ocenio i da je medijska sfera u Srbiji, kao i svuda na svetu, sfera varničenja, oštrih intonacija i ponekad nepristojnih i uvredljivih polemika koje, kako kaže, Ministarstvo obeshrabruje.
Na pitanje da li u Srbiji postoji sloboda medija, ministar je rekao da su propisi dobri, ali da u praksi situacija nije idealna.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari