Vučić: Pitanje nestalih najvažnije civilizacijsko pitanje za Srbe i Hrvate 1Foto: FoNet/ Nenad Đorđević

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je danas, povodom druge godišnjice potpisivanja Subotičke deklaracije, primio Ivicu Vrkića, specijalnog izaslanika predsednice Republike Hrvatske za pitanja nestalih, inače gradonačelnika Osijeka.

Kako se navodi u saopštenju, predsednik Srbije istakao je da je rešavanje pitanja nestalih najvažnije civilizacijsko i humanitarno pitanje za Srbe i Hrvate.

On je naglasio da državni organi Srbije čine sve radi pronalaženja nestalih i rasvetljavanja njihovih sudbina i tom prilikom najavio imenovanje svog specijalnog izaslanika, koji bi sarađivao sa državnom Komisijom za rešavanje pitanja nestalih.

Vrkić je, u svojstvu specijalnog izaslanika predsednice Grabar-Kitarović, izneo nove konkretne inicijative, koje bi pomogle rešavanje pitanja nestalih, navodi se u saopštenju Vlade.

Vučić je iskoristio ovu posetu da uputi pozdrave predsednici Grabar-Kitarović, uz želje da Srbija i Hrvatska u budućnosti reše otvorena pitanja i unaprede odnose i saradnju, na dobrobit naroda obeju zemalja, i uputio joj poziv da u najskorije vreme poseti Srbiju, saopšteno je iz Vlade.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari