Vučić: Pitao sam Brnabić da li je živ ministar za zaštitu životne sredine Trivan 1Foto: Predsednistvo Srbije/Dimitrije Goll/MO)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će Vlada Srbije preduzeti odgovarajuće mere koje se tiču smanjenja zagađenosti vazduha, ali je naglasio da je jutros zvao premijerku Anu Brnabić da je pita „da li joj je živ ministar nadležan za životnu sredinu“.

Je l’ živ? Da se javi, kaže ljudima nešto, rekao je Vučić aludirajući na ministra zaštite životne sredine Gorana Trivana ispred Socijalističke partije Srbije. Da li smo imali bolji vazduh pre dve, četiri ili 10 godina? Vazduh je lošiji onoliko koliko nam je standard viši, rekao je Vučić i konstatovao da je i sam jutros video samo četiri automobila u kojima je bilo više od jedne osobe.

Hoćete zelenu energiju, a nećete male hidroelektrane, hoćete da zatvorite Kolubaru, da se dogovorimo, da zatvorimo radna mesta, upitao je Vučić.

Pozivam Vladu Srbije, ministra da malo živne. Sreća da sva ta ministarstva pripadaju SPS, pa računam da ne mogu potpuno da budem kriv za to.

Bio sam kriv za velike kiše, suše, pa računam da ću biti kriv i za maglu, zaključio je Vučić.

Nova ulaganja starih investitora

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Bečeju na otvaranju novog pogona fabrike Knott Autoflex Uug za toplo cinkovanje da ljudi koji su već investirali u Srbiju, nastavljaju da investiraju i da to pokazuje da su zadovoljni.

On je rekao da je u pogon uloženo 7,5 miliona evra i da će biti zaposleno novih 65 ljudi.

„Ponosan sam na ulogu države Srbije i trudimo se da ne kasnimo sa svojim finansijskim davanjima“, rekao je Vučić.

On je najavio da će Srbija u cilju privlačenja investicija i dalje raditi na infrastrukturi i najavio izgradnju obilaznice oko Temerina kako bi se lakše stizalo do Novog Sada, kao i izgradnju drugih puteva u Vojvodini.

Nema stepenastog cenzusa

Vučić je rekao da nije postojala ideja i da se nikada nije razgovaralo o uvođenju stepenastog cenzusa i da toga neće biti, jer se na taj način ide na štetu manjih.

On je rekao da se mora voditi računa da se ne pogorša status manjinskih grupa i da se ne pogoršava prirodni prag.

Vučić je rekao da su sa snižavanjem cenzusa saglasni svi koji žele da učestvuju na izborima, a da se protive one koji će bojkotovati izbore, ali da su to oni koji se protive i autoputu. On je rekao da može da razume političke komentare, ali da se pita koje je pravo opozicije ugroženo.

„Ugroženo im je pravo da neće moći da kažu evo Srpska napredna stranka ima 60 odsto parlamenta, Socijalistička partija Srbije još skoro toliko, a ostali skoro da ne postoje. Je l’ vam to pravo ugroženo“, pitao je Vučić.

Kako je moguće da svi znaju ko je najveći diler narkotika, a da nema dokaza

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da nije spreman da kaže da je određeni sudija ili tužilac kriv što je obustavljena istraga protiv Filipa Koraća, bliskog saradnika Luke Bojovića, ali mora da pita kako je moguće da ne postoji krivično delo za koje je taj čovek gonjen.

Upitao je i „kako je moguće da svi znaju ko je najveći diler narkotika, a da nema dokaza“.

Upitan o pisanju pojedinih medija da je glumac i predsednik Pokreta slobodnih građana (PSG) Sergej Trifunović imao tragove kokaina u krvi kada se dogodila saobraćajna nesreća, Vučić je rekao da nema nikakve sumnje da je tako, ako je to potvrdila Vojnomedicinska akademija.

„Mogu misliti šta bi se desilo da je to uradio neko od nas, a kada to uradi Trifunović, to je normalno“, kazao je Vučić.

Nema promene Dejtonskog sporazuma o BIH bez ‘srpskog prihvatanja’

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je danas izjavio da Dejtonski sporazum može da se menja samo ako se saglase sva tri konstitutivna naroda u Bosni i Hercegovini, te da bez „srpskog prihvatanja“ neće biti promene sporazuma.

Na pitanje o tvrdnji da su budući predsendiki Hrvatske Zoran Milanović s predsednikom i Turske Redžepom Tajipom Erdoganom razgovarao o reviziji Dejtonskog sporazuma, Vučić je rekao da je stav Srbije da „nema novih rešenja“, i da će biti „vrlo teško ubediti“ Srbiju da je potrebna promena.

„Što se tiče Srbije, ona je za poštovanje Dejtonskog sporazuma. Vrlo teško će nas ubediti u promenu“, rekao je Vučić novinarima u Bečeju.

On je ocenio da „mnogi misle“ da bi te promene trebalo da idu „u smeru smanjenja nadležnosti Republike Srpske“.

Komentarišući razgovor Erdogana i Milanovića, rekao je da „svako ima pravo da razgovara i da je svaki razgovor lekovit“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari