Vučić planira i miting na Kosovu 1Vučić na Kosovu 2014. godine; Foto: EPA / STRINGER

Koalicija oko SNS održaće ukupno 26 mitinga za 30 dana kampanje za predsedničke izbore, a planirano je da jedan od tih skupova bude organizovan i na Kosovu, saznaje nezvanično Danas iz izvora bliskih izbornom štabu Aleksandra Vučića.

Posle današnjeg predizbornog skupa u Vranju, u petak će biti organizovan miting u Sremskoj Mitrovici, na kojem će, kako tvrde naši sagovornici, pored Vučića govoriti i lider Socijaldemokratske partije Srbije Rasim Ljajić.

Dan kasnije, u subotu, pristalice vladajuće koalicije okupiće se u Sportskom centru Kruševac, gde će im se pored predsedničkog kandidata SNS obratiti i funkcioner SNS i bivši gradonačelnik Kruševca Bratislav Gašić, kao i predsednik Izvršnog odbora te stranke Darko Glišić. Kako dalje navode naši sagovornici, za ponedeljak, 6. mart, planiran je skup u Mladenovcu, dok će narednog dana biti organizovan miting u Subotici, a u sredu, 8. marta, u Jagodini, gde će govoriti i predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković. Za sledeću sedmicu planirana su i predizborna okupljanja u Požarevcu, Leskovcu i Čačku, dok će od 13. do 23. marta naprednjačka koalicija obići Loznicu, Zaječar, Niš, Novi Sad, Novi Pazar, Kosovo i Kraljevo. Skup u Beogradu trebalo bi da se održi 24. marta u Kombank areni.

Što se mitinga na Kosovu tiče, izbori Danasa kao mogući datum navode 21. mart, ali ističu da još nije poznato mesto održavanja.

Prema ranijim saznanjima Danasa, od pripadnika koalicije oko SNS traži se da maksimalno učestvuju u kampanji za predsedničke izbore. Kako su naveli naši sagovornici, „posebno težište je na evidentiranju sigurnih glasova birača“, a zajednički štabovi se već formiraju i u njih su uključene sve stranke vladajuće koalicije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari