Vučić: Ponoš je špijun 1Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Moje odluke su uvek odmerene, umerene, ozbiljne i odgovorne, nismo vodili ratove, niti bili u sukobima, ali nam niko nije ni proterao narod od kad sam premijer i predsednik, rekao je večeras predsednik Srbije Aleksandar Vučić za TV Pink i demantovao da bivši britanski premijer Toni Bler pregovara u ime Srbije.

Kada je reč o izjavi bivšeg načelnika Generalštaba generala Zdravka Ponoša da je predsednik Srbije podizanjem borbene gotovosti potcenio vojsku, Vučić je generala nazvao „špijunom“ i rekao da o tim temama ne treba da govore oni koji su upropastili vojsku.

„Trebalo bi da Ponoš zna Ustav Srbije, ali on je navikao da kada neki u zapadnim ambasadama podignu obrvu, onda se podigne na prste da bi izgledao malo ozbiljniji i snažniji i ispunjava sve njihove naloge. Ovde nije pitanje obrva, već pitanje naredbi“, rekao je Vučić.

On je naglasio da je „naredbu izdao u skladu sa Ustavom i zakonima Srbije“.

„Njegovih obrva još nema u zakonima, a znam da nekada zapadni ambasadori nisu morali ni obrvu da podignu, on je išao da uništava srpsko oruđe i oružje“, dodao je Vučić.

„Gde su Ponoš i ostali zaštitili srpski narod? Gde su Ponoš i ostali doveli novo oruđe i oružje? Biće da su oružje samo uništavali“, rekao je Vučić i poručio da njemu ne naređuje niko.

„Donosim odluke u skladu sa Ustavom, ali i u skladu sa interesima građana Srbije. Moje odluke su uvek odmerene, umerene, ozbiljne i odgovorne. Nismo vodili ratove niti bili u sukobima, ali nam niko nije ni proterao narod od kad sam premijer i predsednik. A naša vojska danas i juče- to nisu iste vojske. Ne sekiram se za njihove izjave“, rekao je Vučić.

O navodima opozicionog Saveza za Srbiju da je bivšem britanskom premijeru Toniju Bleru dao novac da pregovara o razgraničenju Kosova i Metohije, Vučić uzvraća da samo on pregovara.

„Moje ime nije Toni ili bilo kako drugačije, već Aleksandar. Ali, oni uvek polaze od sebe. Znaju da, kada bi ih neko samo pogledao, pristali bi na sve. Mi držimo do sebe i svog naroda i razumem da im to smeta“, predočio je Vučić.

On je rekao kako razume „i da će posle izbora u Bosni i Hercegovini biti još većih pritisaka na Srbiju“.

„Verovatno će ih biti i posle ovog referenduma u Makedoniji. Bićemo malo ostrvo slobode i ponosa koje će biti na evropskom putu, ali koje će gajiti najbolje odnose i sa Rusima i držati do sebe“, rekao je Vučić.

Na komentare lidera Narodne stranke Vuka Jeremića da je premijerka Ana Brnabić obrukala Srbiju u Njujorku, Vučić je poručio da se Jeremić, zajedno sa Bedžetom Pacolijem, krio po hodnicima i pokušavao da uslika visoke zvaničnike.

„Varaju ljude, slikaju. Hajde, idite, radite nešto. Ana se odlično ponašala, a ovakve izjave neću da komentarišem“, zaključio je Vučić u razgovoru za TV Pink.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari