Foto: Fonet / Imre Szabo

Prema njegovim rečima, na osnovu 92 odsto obrađenog uzorka i 81 odsto biračkih mesta, drugi je Saša Janković za koga je glasala 591 hiljada birača.

U izbornom štabu SNS Vučić je dočekan uz trubače, šampanjac i vatromet. 

– Pobedili smo ne populizmom, demagogijom i napornima radom u veima teškim uslovima, i zato se zahvaljujem građanima – oni su sve rekli – izjavio je posle proglašenja pobede Vučić dodavši da je narod odlučio da ide brže, jače i bolje.

On je istakao da je posebno ponosan na činjenicu da je pobedio u prvom krugu i čestitao protivkandidatima na rezultatima.

– Uprkos velikoj želji i čvrsto volji da me slome, gradjani su pokazali da vide naše rezultate i zato im kažem veliko hvala, jer samo sa njima Srbija pobeđuje – istakao je Vučić.

On se zahvalio bivšem predsedniku Nikoliću zato što ga je podržao iako je to, kako je rekao, bila teška politička odluka.

– Gotovo je nestvaran osećaj dobiti ovoliko glasova u prvom krugu, ali to je polkazatelj da se građani nekad zaista opredeljuju prema tome ko je veće a ko manje zlo – istakao je Vučić.

On se zahvalio i novinarima, posebno onima koji mu postavljaju teška pitanja jer ga time teraju da još bolje razmišlja. Na kraju, Vučić je poručio da je ovo pobeda naroda ali i jedne od najvećih stranaka u Evropi.

Posle njegovog govora, u štabu punom funkcionera, simpatizera i javnih ličnosti koje su ga podržale, slavlje je nastavljeno uz trubače, piće i zakusku.