Vučić: Postavili smo temelje ozbiljne države 1Foto: FoNet/TV FoNet

Predsednički kandidat vladajuće koalicije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da su mu posle razgovora sa generalnim sekretaro NATO Jensom Stoltenbergom, koji mu je zahvalio na očuvanju stabilnosti, gotovo pošle suze od radosti i ocenio da se radi o pobedi Srbije.

Kad se završio razgovor, nemojte mi zameriti, gotovo da su mi pošle suze od radosti. Mnogo godina smo radili na tome da promenimo sliku o Srbiji, a malo smo uspevali, popravljali smo imidž Srbije u svetu i danas smo uspeli, rekao je Vučić na mitingu u Jagodini.
 
Danas sam doživeo to da mi Stoltenberg kaže „Aleksandre, hvala za to što ste čuvali mir i stabilnost, hvala za trpeljivost, hoću da te obavestim da smo mi protiv formiranja vojske Kosova i da smo uputili jasnu poruku predstavnicima albanskih vlasti“, naveo je Vučić.
 
Što god oni radili, to je naša pobeda posle mnogo godina, posle mnogo vremena, dodao je Vučić.
 
U obraćanju na predizbornom skupu on je poručio da nije lako u turbulentnim vremenima sačuvati mir i stabilnost.
 
Kad vidite šta se zbiva u Makedoniji, u BiH, u odnosima Priština-Skoplje i Priština – Beograd, u svemu što se dešava u okruženju, nije lako očuvati mir i stabilnost, istakao je Vučić.
 
On je ocenio da smo mi u tome uspeli i da pritom nikome ne damo da gazi i ponižava Srbiju, niti da nipodaštava naše vrednosti i naš narod.
 
Ovo što radimo ljudi neće odmah razumeti, ali sam siguran da će Srbi posle izvesnog vremena znati da smo postavili temelje ozbiljne države i ozbiljne ekonomije, kao što Nemci posle 15 godina razumeju šta je to bivši kancelar Gerhard Šreder za njih uradio, zbog čega je Nemačka danas ubedljivo najuspešnija evropska zemlja, zaključio je Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari