Vučić pozvao Erdogana da poseti Srbiju 1Foto: EPA / ANDREJ CUKIC

Premijer Aleksandar Vučić sastao se danas sa ambasadorom Turske Tanžuom Bilgičem preko koga je uputio poziv predsedniku Turske Redžepu Tajipu Erdoganu da poseti Srbiju i izrazio želju da odnosi sa Turskom i njenim narodom i dalje budu u stalnom usponu.

Kako se navodi u saopštenju iz vlade, premijer Vučić preneo je duboku zahvalnost turskim kompanijama koje ulažu u Srbiji, a posebno na pomoći koju su pružile u teškim trenucima.

Na sastanku se govorilo o aktivnostima Turske agencije za saradnju i koordinaciju (TIKA), a premijer Vučić je naglasio da kao premijer daje punu podršku različitim projektima ove agencije, kao što su renoviranje zgrade Višeg suda u Novom Pazaru i rekonstrukcija beogradskog porodilišta u Zvečanskoj ulici.

„Želimo da privučemo još veći broj turskih investitora i organizujemo sastanke sa poslovnim ljudima iz Turske, u cilju izgradnje poverenja onih koji već posluju u našoj zemlji, kao i povećanja obima privredne saradnje“, istakao je premijer Vučić.

Ambasador Bilgič naglasio je da su neophodni dobri odnosi Turske sa Srbijom, kao ključnom zemljom za mir i stabilnost na Balkanu. On je najavio dolazak novih preduzetnika iz njegove zemlje, koji su spremni da svoje poslovanje prošire u nekim od gradova Srbije.

„I turski predsednik i srpski premijer su snažni lideri koji donose snažne odluke“, smatra ambasador Bilgič, složivši se sa premijerom Vučićem da je saradnja između dveju zemalja na dobrom putu.

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić ponovio je poziv turskom predsedniku Erdoganu da poseti našu zemlju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari