Vučić pozvao Trajkovića posle otvorenog pisma 1

Povodom zahteva da se sretnu u Gračanici, bivši potpredsednik Vlade Srbije Momčilo Trajković poslao je “otvoreno pismo” Aleksandru Vučiću u kojem piše da iako je bio pozvan na sastanak – Vučić mu se naknadno nije javio. Iz Vučićeve službe zakazali sastanak nakon objave pisma.

Sastanak predsednika Aleksandra Vučića i Momčila Trajkovića iz Spskog nacionalnog foruma zakazan je za utorak, 30. januara, u Beogradu, saopštili su nakon pisma Trajkovića Vučiću iz Službe za saradnju sa medijima predsednika Republike Srbije.

“Došlo je do propusta u organizaciji sastanka tokom boravka predsednika Vučića na Kosovu, uprkos želji da čuje mišljenje svih relevantnih predstavnika srpskog naroda na KiM”, navodi se u saopštenju.

Trajković je medijima nekoliko sati ranije danas poslao otvoreno pismo za predsednika Srbije.

“Pozvali ste me juče telefonom u ranim jutarnjim satima i tom prilikom na Vaš predlog dogovorili smo se da se naš razgovor organizuje juče između 16 i 18 sati.

Po dogovoru, sa svojim saradnicima, čekao od 15 do 22 sata (7 sati) na Vaš ili poziv Vaših saradnika, kako bih saznao odgovor o sudbini našeg, od Vas zakazanog razgovora. Nažalost, niti Vi niti vaši saradnici, niste me udostojili odgovora”, navodi Trajković u pismu.  “Odgovor sam, ipak, delimično dobio prateći direktan prenos u kome ste u jednom momentu rekli da kad završite sa građanima, treba da se vidi sa nekima koji Vas napadaju, stalno kritikuju i smatraju da Kosovo treba da pripada desetorici ljudi”.

I posle svega što se desilo na Kosovu i Metohiji, stoji u pismu Vučiću, on i dalje ne želit da čuje ljude koji drugačije misle.

“Ako Vam je cilj bio da me, čekajući razgovor sa Vama držite van sale u Lapljem Selu kako ne bih bio u situaciji da Vam javno postavim pitanja i iznesem drugačije, realno stanje, niste u pravu. Ja nisam ni u kom slučaju želeo da prisustvujem toj režiranoj predstavi, u kome su nažalost glavni glumci bili nesrećni ljudi”, piše još Trajković Vučiću.

Ipak, on piše i da ga je Vučić “konačno pozvao u 00.03 sati”, ali da je to bilo već mnogo kasno.

“Saradnici i prijatelji preneli su mi da ste sinoć kasno izjavili da ćete me pozvati na razgovor u Beograd. I ako sam doživeo to što sam doživeo, i ako Vam posle svega baš ne verujem, odazvaću se u svakom trenutku”, piše Trajković u pismu.

Iz Službe za informisanje predsednika Republike nakon nekoliko sati od poslatog pisma, izdali su saopštenje za medije.

„Sastanak predsednika Aleksandra Vučića i Momčila Trajkovića iz Spskog nacionalnog foruma zakazan je za utorak, 30. januara, u Beogradu“, navodi se u saopštenju. „Došlo je do propusta u organizaciji sastanka tokom boravka predsednika Vučića na Kosovu, uprkos želji da čuje mišljenje svih relevantnih predstavnika srpskog naroda na KiM.“

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari