Vučić: Presudom Todosijeviću prekršeno pravo na slobodu mišljenja i na pravično suđenje 1Foto: FoNet/Aleksandar Barda

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je danas da je presudom Srbinu sa Kosova Ivanu Todosijeviću prekršeno pravo na slobodu mišljenja i na pravično suđenje.

Vučić je u video obraćanju na društvenoj mreži Instagram rekao da je Ivan Todosijević osuđen „samo zato što je rekao istinu – istinu o Račku, istinu o svemu što se zbivalo srpskom narodu“.

„Osudile su ga albanske sudije, iako po Briselskom sporazumu morali su da mu sude dvojica srpskih i jedan albanski sudija. Brutalno i grubo je prekršeno pravo. Pravo i na slobodno mišljenje, pravo i na pravično suđenje, koje smo potpisali zajedno sa Albancima i Evropskom unijom u Briselu“, istakao je Vučić.

On je pozvao Evropljane i EU da pozovu Albance u Prištini i da im kažu da moraju da se pridržavaju onoga što su potpisali i prihvatili.

„Pozivam Srbe na Kosovu i Metohiji da budu ujedinjeni i uz Ivana Todosijevića, baš kao što ćemo mi u centralnoj Srbiji biti uz njega, njegovu porodicu i celokupan srpski narod na Kosovu i Metohiji. Živeo naš narod na Kosovu i Metohiji, živela Srbija“, poručio je Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari