Foto: www.mc.rs

„Prihvatamo ideju da smo višak u Srebrenici. Razumem sve što kažu i oni imaju pravo da nekoga ne žele tamo“, rekao je Vučić.

Prvi čovek opštine Srebrenica Ćamil Duraković je rekao da su se porodice žrtava žalile zbog toga što je u „memorijalnom centru šetao neko ko negira genocid“ i da je to uvaženo, a pozvao je i Srbiju da iskaže jasan stav o genocidu.

„Oni su kod nas uvek dobrodošli, a i mi smo bili dobrodošli kod njih pre nekoliko meseci. Ne bih da ulazim u njihove razloge, ne znam da li je kampanja ili nešto drugo. Durakovića doživljavam kao prijatelja Srbije, svog dobrog poznanika, on je ovde uvek dobrodošao“, rekao je Vučić.

Organizacioni odbor za obeležavanje godišnjice od genocida u Srebrenici doneo je odluku da je državni vrh Srbije nepoželjan 11. jula na komemoraciji u Potočarima. Kako je za Danas rekao načelnik opštine Srebrenice Ćamil Duraković, organizacioni odbor je doneo takvu odluku na osnovu prošlogodišnjeg iskustva.

Vučić, koji je prošle godine napadnut na komemoraciji u Potočarima, rekao je da o „Srebrenici misli isto što i prošle godine“.