Vučić primio akreditive ambasadora Pakistana i Belorusije 1Vučić i Gilani Foto: Fonet/Nenad Đorđević

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas akreditivna pisma novog ambasadora Pakistana Sajeda Adila Gilanija i istakao da je za Srbiju značajno da, pored pristupanja Evropskoj uniji, razvija dobre odnose sa svim zemljama sveta.

Vučić je izrazio zadovoljstvo što će imati priliku da, kroz saradnju sa Gilanijem, doprinosi unapređenju odnosa dve zemlje, saopštila je Pres služba predsednika Srbije.

U saopštenju se navodi da je Vučić istakao da pakistanski ambasador može da računa na punu podršku i pomoć svih ovdašnjih institucija za inicijative i ideje koje mogu da doprinesu da odnosi Srbije i Pakistana budu sadržajniji.

Gilani je upoznao srpskog predsednika sa trenutnom situacijom u svojoj zemlji.

Vučić je izrazio podršku pakistanskim naporima u borbi protiv terorizma, navodi se u saopštenju.

Sagovornici su se saglasili da bi češća razmena zvaničnih poseta doprinela i približavanju naroda Srbije i Pakistana.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je danas, u razgovoru sa ambasadorom Belorusije Valerijem Briljovom prilikom svečane predaje akreditivnih pisama, da je Belorusija jedan od najdoslednijih i najpouzdanijih prijatelja Srbije, u šta se uverio tokom posete Minsku u januaru.

Vučić je izneo zadovoljstvo što se svi oblici saradnje dve zemlje uspešno razvijaju, a posebno što je intenziviran politički dijalog na najvišem nivou, saopštila je Pres služba predsednika.

Briljov je preneo srdačne pozdrave predsednika Aleksandra Lukašenka, na šta je Vučić uzvratio ponovnim pozivom predsedniku Belorusije da zvanično poseti Srbiju.

On je naglasio da se to prijateljstvo manifestuje i snažnom podrškom teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije, odnosno nepriznavanjem jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova i protivljenjem prijemu Kosova u različite međunarodne organizacije.

Vučić je narodu i državnom rukovodstvu Belorusije poručio da u Srbiji imaju iskrenog partnera za unapređenje bilateralnih odnosa u svim oblastima od zajedničkog interesa, a na dobrobit naroda obe zemlje.

Briljev je izneo nekoliko predloga za plasman srpskih proizvoda na belorusko tržište, što bi uvećalo spoljnotrgovinsku razmenu.

Vučić je rekao da će mu biti zadovoljstvo da ambasadoru pruži svaku pomoć u obavljanju odgovorne diplomatske misije i primetio da Briljev odlično govori srpski jezik, navodi se u saopštenju.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari