Vučić primio u oproštajnu posetu ambasadorku Rumunije 1Foto: Printskrin/Jutjub-RTV

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas u oproštajnu posetu ambasadorku Rumunije Oanu Kristinu Popu i zahvalio joj na značajnom doprinosu razvoju odnosa dve zemlje tokom diplomatskog mandata u Beogradu, saopšteno je iz njegovog kabineta.

Vučić je rekao da Srbija veoma ceni podršku Rumunije u procesu pridruživanja Evropskoj uniji, kao i konkretnu pomoć kroz prenos rumunskih iskustava iz tog procesa, a istakao je zahvalnost toj zemlji na principijelnom stavu da poštuje teritorijalni integritet i suverenitet Srbije.

Popa je izjavila da Srbija u Rumuniji ima iskrenog zagovornika proširenja EU na region Zapadnog Balkana, i iskazala uverenje da je i interes EU da Srbija što pre postane punopravna članica.

Sagovornici su se saglasili da su Srbija i Rumunija iskreni prijatelji i pouzdani partneri i da veruju da će dobri politički odnosi da budu praćeni još boljim ekonomskim vezama i saradnjom u svim oblastima od zajedničkog interesa.

Oni su konstatovali da bi od najvećeg značaja bila izgradnja auto-puta ili brze saobraćajnice između Beograda i Temišvara.

Ambasadorka Popa iz Beograda odlazi na dužnost šefa Delegacije EU u Crnoj Gori.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari