Vučić: Prizivaju Peti oktobar zato što je Srbija prva u Evropi po stopi rasta 1Foto: FoNet/Marija Đoković

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da „mnogi političari u Srbiji” prizivaju nove Petooktobarske promene „zato što je Srbija prva u Evropi po stopi rasta i ima stabilan kurs dinara”.

Na konferenciji za novinare u Batajnici, Vučić je rekao da se posle 5. oktobra 2000. godine stvorila mogućnost da se država okrene ka svetu, ali da je iskorišćena „za pljačku državne imovine“.

„O tome govore oni koji su najviše opljačkali, sa setom govore: ‘Mogli smo još’ pa misle ponovo da se vrate”, kazao je Vučić i izneo tvrdnje da je tih godina na ulicama Beograda dnevno bilo po tri ubistva i da je mafija upravljala Srbijom.

Povrh toga, dodao je on,sve fabrike su bile zatvorene, ljudi su tražili platu ali nije bilo gde da se radi.

„A kažu: ‘E, to isto tražimo da se desi’. Zašto? Zato što je Srbija prva u Evropi po stopi rasta u prethodna tri kvartala, što ima osam godina stabilan kurs dinara”, ocenio je Vučić.

Govoreći o sastavu nove vlade, Vučić je rekao da danas narod „voljom iskazanom na izborima” sastavlja vladu, a ne „tajkuni i ambasadori” i odbacio spekulacije nekih medija ko će je činiti.

Vučić: Zabrana Šarčeviću da uđe na Kosovo znak slabosti kosovskih vlasti

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da zabrana kosovskih vlasti ministru prosvete Mladenu Šarčeviću da uđe na Kosovo predstavlja „znak slabosti” vlasti Kosova.

Vučić je prilikom obilaska radova na izgradnji kovid bolnice u vojnom kompleksu u Batajnici rekao da je to situacija „kad nekome pokušavate da zabranite da uđe na neku teritoriju zato što imate neke svoje ili partijske političke probleme”.

„Problem je što kod njih ta politička nervoza stalno traje, stalno se međusobno svađaju”, rekao je Vučić.

On je rekao da Srbija „plaća visoke plate” za svoje nastavnike na Kosovu i dodao da će se tako nastaviti i ubuduće.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari