Vučić: Protesti teatar apsurda 1Foto: FoNet/Zoran Mrđa

Mogu da šetaju i protestuju još 10 godina, ako je to mirno, rekao je danas u Jakovu premijer Srbije Aleksandar Vučić.

Ali, Vučić je najavio da će država reagovati ukoliko budu ugrožavali tuđe pravo i probali nasiljem bilo šta da urade, jer „nasilje i siledžijstvo“ neće biti dozvoljeni. Granica je dok nekog ne napadnu. Ako nekog napadnu ili napadnu institucije, to je granica. Do sada ništa od toga nisu učinili, rekao je Vučić, posle obilaska pripadnika 250. raketne brigade Vojske Srbije, upitan dokle se protesti mogu održavati.

Vučić je podsetio da je još u kampanji govorio da se priprema takozvani makedonski scenario u kojem će pojedini predsednički kandidati i političari probati nasiljem da ostvare sve ono što ne mogu na izborima. Govorili su mi da to nije istina, a oni danas sami najavljuju nemire i radikalizaciju, ukazao je Vučić.

On je rekao da su nekada ljudi izlazili na ulicu da bi se borili za očuvanje svoje izbore volje, a danas bi „neki političari da teraju neke ljude na ulicu da se bore za njih, a protiv narodne volje“. To je teatar apsurda, ocenio je Vučić. 

Vučić: Protesti teatar apsurda 2

Foto: FoNet/Vlada Srbije/Slobodan Miljević

Obnavljamo i podižemo našu vojsku, sve ono što je bilo razarano i uništavano, mislim da će ona biti na veoma visokom nivou, u regionu sigurno bez premca, izjavio je Vučić, koji je danas u kasarni u Jakovu na Uskrs posetio pripadnike 250. raketne brigade i izrazio zadovoljstvo njihovom obučenošću. Vučić je najavio da se u narednim nedeljama može očekivati da stignu prve isporuke oružja koje je dogovoreno sa Rusijom. On je podsetio da se radi o lovačkim avionima Mig 29, modernizovanim tenkovima T- 72 i borbeno-izviđačkim vozilima. Želimo da ojačamo naše protivvazdušne i vazdušne snage i sigurno ćemo biti uspešni u tome, istakao je Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari