Vučić razgovarao s novim šefom Misije OEBS-a Bratuom 1Foto: Instagram/buducnostsrbijeav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa novoizabranim šefom Misije OEBS-a u Beogradu Janom Bratuom.

Vučić je rekao da Srbija ima odličnu saradnju sa Misijom od njenog osnivanja, da ceni njenu podršku u reformskom procesu i da je Srbija spremna da intenzivira saradnju svojih institucija sa Misijom, saopšteno je iz kabineta Predsednika.

Upućujući čestitke Bratuu na imenovanju, Vučić je izraizrazio nadu da će Srbija i OEBS sarađivati u procesu demokratizacije i održanju mira i stabilnosti u regionu, što su glavni ciljevi Srbije.

On je naglasio da Srbija podržava rad Misije, sa kojom je, kako je naveo, od njenog uspostavljanja imala odličnu saradnju, baziranu na međusobnom razumevanju i partnerskom odnosu, navodi se u saopštenju.

„Posebno cenimo podršku Misije u sveobuhvatnom reformskom procesu u Srbiji, uključujući ekspertizu u programskim oblastima poput demokratizacije i medija, vladavine prava, jačanja ljudskih i manjinskih prava, promocije tolerancije i nediskriminacije, kao i upravljanja i reforme sektora bezbednosti“, rekao je Vučić.

On je naglasio da Srbija podržava dalje aktivnosti Misije uz očekivanje da će one i u budućnosti biti planirane zajedno sa nadležnim resorima i usklađivane sa napretkom i stvarnim potrebama zemlje na njenom reformskom putu.

„Srbija je spremna da intenzivira saradnju institucija sa Misijom OEBS-a, kako bi se zajednički i kroz strateški pristup definisali dugoročni ciljevi i prioriteti, koji bi omogućili usmeravanje kapaciteta Misije na stvarne potrebe zemlje“, rekao je Vučić.

Ambasador Bratu koji je predstavio prioritetne oblasti saradnje u predstojećem periodu, istakao je da će tokom svog mandata insistirati na prijateljskom i partnerskom odnosu koji želi da održi u daljoj saradnji sa vlastima u Srbiji.

Bratu je rekao da će posebnu pažnju posvetiti nastavku konstruktivne saradnje, zasnovane na međusobnom poverenju u cilju sprovođenja reformi u oblastima od prioriteta.

Vučić je ukazao da je Misija na zahtev najviših državnih zvaničnika, bila uključena u proces razvoja nove Medijske strategije, kao i da je učestvovala u izradi predloga amandmana na Ustav u oblastima koje se odnose na nezavisnost sudstva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari