Vučić razgovarao sa Alijevim o izvozu vojne opreme u Azerbejdžan 1Foto: BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIC/DS

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas telefonom sa predsednikom Azerbejdžana Ilhamom Alijevim o izvozu naoružanja i vojne opreme u taj region i izrazio odlučnost Srbije da se ne meša u postojeće sporove, poštujući nepovredivost granica država članica Ujedinjenih nacija, saopštila je pres služba Predsednika Srbije .

Vučić je izrazio saučešće zbog žrtava nedavnog oružanog incidenta na azerbejdžansko-jermenskoj granici i naglasio da se Srbija zalaže za mirno rešavanje sporova dijalogom, uz poštovanje postignutih dogovora i bez jednostranih koraka.

„Predsednik Vučić je predsedniku Alijevu rekao da Srbija veoma ceni prijateljstvo i uspostavljeno strateško partnerstvo sa Azerbejdžanom i da se nada jačanju saradnje, a na osnovama Akcionog plana, koji su potpisali predsednici Vučić i Alijev“, navodi se u saopštenju.

Zato je još jednom, kako se dodaje, uputio poziv azerbejdžanskom kolegi da poseti našu zemlju, a datum posete biće dogovoren u narednom periodu.

Da bi poseta bila što bolje pripremljena, predsednik Vučić će u Baku poslati svog specijalnog izaslanika, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari