Vučić razgovarao sa Džonsonom i pozvao ga u Srbiju 1Boris Džonson Foto: EPA-EFE/ FACUNDO ARRIZABALAGA

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas telefonom sa premijerom Ujedinjenog Kraljevstva Borisom Džonsonom i pozvao ga da poseti Srbiju.

U prijatleljskom razgovoru, kako je saopšteno iz pres službe Predsednika Srbije, Vućić je ponovio da Srbija želi da sa Ujedinjenim Kraljevstvom uspostavi strateški važne odnose i izrazio nadu da je namera da se uspostave snažnije i bogatije srpsko-britanske veze obostrana.

“Za Srbiju je važno jačanje političkog dijaloga sa Ujedinjenim Kraljevstvom, posebno u novim okolnostima, nastalim posle izlaska Vaše zemlje iz Evropske unije”, rekao je Vučić Džonsonu, navodi se u saopštenju. On je takođe izrazio interes za jačanje ekonomske saradnje dveju zemalja, kao i saradnje u različitim oblastima od zajedničkog interesa, uključujući i odbranu.

Vučić je sa Džonsonom razgovarao o regionalnoj situaciji i ponovio opredeljenost Srbije da bude čvrst oslonac za miran i napredan Zapadni Balkan. S tim u vezi je britanskog premijera upoznao sa inicijativom za primenu četiri slobode – kretanja ljudi, robe, usluga i kapitala – na Zapadnom Balkanu.

Dvojica sagovornika su razgovarala i o mogućnostima za nastavak dijaloga Beograda i Prištine, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari