Vučić: Razgovori nikad nisu prijatni 1

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je da razgovori sa predstavnicima Kosova
nikada nisu prijatni i da danas odlazi u Brisel na novu rundu dijaloga sa Prištinom da bi se borio za Srbiju.

Vučić je rekao da će teme razgovara u Briselu verovatno biti pravosuđe, formiranje Zajednice srpskih opština i situacija u Kosovskoj Mitrovici. U Brisel odlazimo da  bi osigurali dodatnu stabilnost za Srbiju i Zapadni Balkan, kako bi se mogli posvetiti poboljšanju ekonomskog standarda građana, izjavio je Vučić, pošto je sa grčkim premijerom Aleksisom Ciprasom posetio preduzeće „Beograd na vodi“.

Vučić je rekao da je Srbija u januaru imala 19 milijardi dinara suficita, dok je, kako je naveo, budžetom bio planiran suficit od 1,7 milijardi. Prihodi su veći za šest milijardi dinara. Imaćemo mnogo prostora za dalje unapređenje životnog standarda ljudi, izjavio je Vučić.

Odgovarajući na pitanja novinara, Vučić je rekao da Srbija ima profesionalnu vojsku, koja će biti modernizovana. Moramo da zaštitimo svoje nebo i zemlju, da nam se ne bi ponovilo ono što se dogodilo 1999. godine. Za to ćemo biti osposobljeni, pripremljeni i u mnogo boljem stanju nego što
smo ikada bili, izjavio je Vučić.

Povodom nedavnog incidenta u Beški na tribini Srpske napredne stranke, koju su prekinuli aktivisti Incijative mladih za ljudska prava zbog učešća osuđenog ratnog zločinca Veselina Šljivančanina, Vučić je rekao da ne misli da su članovi Incijative fašisti, ali da je bilo pogrešno ono što su učinili.

Nadležni organi će utvrditi da li je bilo protivzakonitog ponašanja, izjavio je Vučić, uz konstataciju da se slaže sa nekim, ali ne sa svim, stavovima Incijative mladih za ljudska prava.

Imovina mi je manja od kad sam premijer

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da ima manju imovinu nego kada je postao premijer. Piše u novinama i na društvenim mrežama da smo uzeli neku kafanu, a nismo. Naprotiv, nešto manje imovine imam nego kada sam postao predsednik vlade, rekao je Vučić novinarima. Vučić je izjavio da „neki ljudi jedino mogu da napadaju bolje od sebe i one koji rade“. Borićemo se protiv onih koji bi da Srbiju vrate u prošlost, rekao je Vučić, uz tvrdnju da je od predstavnika opozicije čuo samo uvrede i neistine, ali ne i zamerke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari