Vučić: Razgovori u Berlinu nemaju veze sa bilo kakvim rešenjem za Kosovo 1Foto: FoNet/Aleksandar Levajković

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da predstojeći razgovori sa predstavnicima kosovskih Albanaca u Berlinu, na inicijativu Nemačke i Francuske, „nemaju nikakve veze sa bilo kakvim rešenjem Kosova“ već da će teme sastanaka biti pitanje taksi i eventualnog nastavka dijaloga sa Prištinom.

Vučić je za današnje izdanje lista Alo kazao da „nikakvo rešenje nije na ni vidiku“ kada je reč o Kosovu i Metohiji.

„Očekuju nas teški razgovori sa albanskim predstavnicima, neće biti laki ni sa Merkelovom i Makronom, ali to nema veze sa bilo kakvim rešenjem Kosova. Tu će se govoriti o taksama i hoće li biti nastavka dijaloga. Nikakvo rešenje nije ni na vidiku. To je jedna od laži na koju se ne bih posebno osvrtao“, kazao je predsednik Srbije.

On je naveo i da će „uskoro“ i Skupština Srbije raspravljati o Kosovu i Metohiji.

Govoreći o skupu „Stop nasilju“ koji će u petak, 19. aprila biti održan u Beogradu u nastavku kampanje „Budućnost Srbije“, Vučić je ocenio da je najvažnije da se sa tog mitniga pošalje poruka o neophodnosti „ujedinjenja Srbije“.

Vučić je dodao da će na tom skupu govoriti ministar spoljnih poslova Mađarske Peter Sijarto što je kako je rekao, „posebno bitno posle besprizornih izjava o Mađarima koje smo čuli iz usta Sergeja Trifunovića i glasnog ćutanja svih njegovih partnera iz opozicije“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari