Vučić: Reforme Srbije važnije od Hilari i Trampa 1Foto: Fonet

Da li će oni da nas prime ili ne, zavisi od njih, naše je da uradimo neophodne reforme i sebe promenimo, rekao je danas premijer Aleksandar Vučić govoreći o daljem napretku Srbije u pristupanju Evroskoj uniji(EU).

Komentarišući intervju nemačkog ambasadora Aksela Ditmana, o tome šta čeka Srbiju na putu u EU, Vučić je naveo da to nije ništa novo već nešto što znamo od početka procesa.

„Naš ekonomski rast nam podiže cenu i postajemo važniji ako nam taj ekonomski rast bude dobar, ako budemo bolje stajali na svetskoj Duing biznis listi, ako budeo imali više fabrika i puteva, to je značajno“, primetio je Vučić.

Vučić je ocenio da, uprkos tome, Srbi najviše vole da se bave belosvetskim pitanjima.

„Tramp ili Hilari, to je ključno pitanje za mnoge balkanske narode umesto da li ćemo da izgradimo deset ili dvadeset kilometara, za mene je ovo najvažnije pitanje“, rekao je Vučić.

 

 Više puteva nego Tito

Više mi nije želja da prestignemo Josipa Broza, ili druga Tita kako bi neki govorili, u broju kilometara već želim da izgradimo dvostruko više kilometara autputa nego što je to urađeno za 35 godina njegove vladavine, izjavio je danas premijer Srbije Aleksadar Vučić govoreći o infrastrukturnim radovima i planovima u Srbiji. Srbija na mapi puteva postaje veoma važna i rezultati su tu, rekao je Vučić koji će sutra, ponedeljek, prisustvovati otvaranju autoputa Ljig – Preljina na Koridoru 11.
Navodeći da se sprema da ide na posebne pripreme za „ulazak u šleper, pošto su rekli da šleper ne može da prođe kroz tunele“, on će, kaže, to uraditi na taj način i uatoput će biti otvoren.

„Uvek je problem finansiranje ali ako budemo imali rast kakav smo imali i još bolji kakav očekujemo i ako uštedimo dovoljno novca u budžetu to više ne predstavlja problem“, rekao je Vučić, govoreći o izgradnji puteva. Postavljamo visoke ciljeve, rekao je Vučić, i uspevamo, navodeći da se kilometri puteva i procenti rasta uvek mogu izmeriti jer ne zavise ni od čije mržnje ili ljubavi. Vučić je primetio da dok govori veje snega a da ni jednog kamiona nema, „oni ne uništavaju svoje puteve, niko nije nervozan što je sneg“.

Prema njegovim rečima, kod nas neki „sede u stanu i kvocaju po tuđem radu“ jer traže da bude 28 stepeni kako bi sedeli bosi, umesto da se manje očekuje od države a više od sebe. Vučić je rekao da je u Rigi razgovarao i sa albanskim premijerom Edi Ramom i da su ozbiljno sagledavali sitaciju na Zapadnm Bakanu i Evropi i mogućnosti za dalje proširenje Evropske unije. Pre svega smo razgovarali kako da unapredimo bilateralne odnose Srba i Albanaca, rekao je Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari