Vučić sa Erdoganom o zaštitnoj opremi i podršci Srbiji 1Foto: Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike/ Arhiv

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je večeras telefonom sa predsednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoganom koji mu je preneo da je svojim pozivom želeo da izrazi podršku njemu i građanima Srbije u borbi protiv zarazne bolesti kovid-19, saopšteno je iz predsedništva.

Vučić je Erdoganu zahvalio na prijateljskoj podršci i na konkretnoj pomoći u zaštitnoj opremi koju je Turska pre dva dana poslala u Srbiju, naglasivši da je ona simbol razumevanja i prijateljstva dveju zemalja, posebno kad se zna da Turska ima više od 40.000 obolelih, navodi se u saopštenju.

Dvojica predsednika izrazili su žaljenje zbog žrtava bolesti u Srbiji, odnosno u Turskoj, kao i nadu da će preduzete odgovorne mere predostrožnosti doprineti da gubitak ljudskih života bude što manji, a da će ekonomske mere uticati na to da i jedna i druga zemlja ispune svoje planove za budućnost.

Saglasili su se da korona virus ne razlikuje nacije i religije i da je saradnja među državama od presudnog značaja za uspešno suprotstavljanje širenju zaraze u svetu.

Vučić i Erdogan dogovorili su se da se, ubrzo po okončanju pandemije, sastanu i nastave razgovore o srpsko-turskoj ekonomskoj saradnji, kao i saradnji u drugim oblastima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari