Vučić sa Glavčevim o saradnji Srbije i Bugarske 1Foto: FoNet/Nenad Đorđević

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa predsednikom Narodne skupštine Bugarske Dimitrom Glavčevim sa kojim je razgovarao o odnosima dveju zemalja, parlamentarnoj saradnji i evropskom putu Srbije.

Predsednik Vučić je, kako se navodi u saopštenju, na sastanku istakao da je Srbija iskreni prijatelj Bugarske, da se odnosi dveju zemalja u poslednjih nekoliko godina intenziviraju, ali da ima prostora za povećanje trgovinske razmene i jačanje ekonomskih odnosa. On se zahvalio na podršci Bugarske evropskim integracijama Srbije.

„Posebno smo zainteresovani za dalje jačanje saradnje između dva parlamenta, čime se daje nezamenljiv doprinos razvoju sveukupnih odnosa između naših zemalja i naroda“, istakao je predsednik Vučić.

Predsednik Narodne skupštine Glavčev je rekao da je dinamika razvoja odnosa Srbije i Bugarske intenzivirana zahvaljujući zalaganjima srpskog predsednika, dodavši da je i uloga parlamenta u jačanju ove saradnje veoma značajna. Tema razgovora bili su i odnosi u regionu, izgradnja putne infrastrukture, kao i položaj bugarske manjine u Srbiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari