Vučić sa Murom: Priština nije ispunila jedinu obavezu iz Briselskog sporazuma 1Foto: FoNet/Aleksandar Levajković

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa generalnim direktorom Forin Ofisa za politička pitanja Ričardom Murom, sa kojim je razgovarao o bilateralnim odnosima, koji su, uprkos kompleksnim okolnostima, dobri, i istovremeno izrazio zainteresovanost za dalje unapređenje i jačanje sveukupne saradnje.

Vučić je izrazio nadu da će međunarodna zajednica nastaviti sa racionalnim pozivima Prištini da odustane od taksi koje je uvela protiv Srbije i srpskog naroda, a Srbija će, odmah po ukidanju tih anticivilizacijskih nameta, biti spremna za nastavak razgovora sa Prištinom.

Kako se navodi u saopštenju, Vučić je upoznao generalnog Mura sa činjenicom da Priština nije ispunila jedinu svoju obavezu iz Briselskog sporazuma, a to je formiranje ZSO, a uvođenje taksi i izglasavanje Platforme u prištinskom parlamentu je najbolji dokaz da Priština ne razmišlja o dijalogu, već o rešenjima koja bi mogla da destabilizuju ceo region.

Mur je rekao da će Velika Britanija, uprkos Bregzitu, ostati posvećena pomoći i podršci regionu Zapadnog Balkana, naglasivši da je integracija čitavog Zapadnog Balkana u Uniju ključna za njegovu stabilnost i prosperitet.

On je naglasio da je prištinskoj strani izneo zahtev za ukidanje taksi, kako bi dve strane što pre nastavile dijalog.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari