Vučić sa Oricijem o unapređenju medijske atmosfere u Srbiji 1Foto: FoNet/Aleksandar Levajković

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa šefom Misije OEBS-a u Srbiji Andreom Oricijem sa kojim je razgovarao o programskim aktivnostima Misije koje se odnose na vladavinu prava, reformu policije, demokratizaciju društva, a posebno na oblast medija.

Vučić je zahvalio Oriciu na doprinosu Misije OEBS-a reformskim procesima u Srbiji, spremnosti da pomognu u izradi nove medijske strategije i pruže podršku poboljšanju medijske situacije u našoj zemlji kroz najbolje primere evropskih iskustava.

 On je naglasio da treba nastaviti rad na daljem unapređenju medijskog ambijenta kroz inkluzivan proces koji uključuje sve zainteresovane strane.

Takođe su razgovarali o napretku u izradi medijske strategije, koja, kroz najbolje primere međunarodnih iskustava, treba da doprinese unapređenju medijske atmosfere u Srbiji, ističe se u saopštenju.

Oricio je pohvalio rad na izradi medijske strategije i istakao da je zadovoljan konstruktivnim pristupom radne grupe, koja je u zadatom roku poslala prvi predlog Medijske strategije na javnu raspravu održanu u Novom Sadu 17. decembra ove godine. Kako se dodaje, on je naglasio da, koliko je važno da novinari imaju slobodu izražavanja, toliko je važno da odgovorno i profesionalno obavljaju svoj posao i poštuju novinarski kodeks.

Ambasador je pohvalio i progres u saradnji sa ministarstvom pravde povodom preporuka venecijanske komisije o nacrtu ustavnih amandmana.

On je naglasio da Misija OEBS-a,

Vučić je zahvalio ambasadoru Oriciu na doprinosu Misije OEBS-a reformskim procesima u Srbiji, spremnosti da pomognu u izradi nove medijske strategije i pruže podršku poboljšanju medijske situacije u našoj zemlji kroz najbolje primere evropskih iskustava. On je naglasio da treba nastaviti rad na daljem unapređenju medijskog ambijenta kroz inkluzivan proces koji uključuje sve zainteresovane strane, zaključuje se u saopštenju.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari