Vučić sa poslanicima Bundestaga: Srbija posvećena dijalogu 1Foto: Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Berlinu sa poslanicima Bundestaga Johanom Vadepulom, Florianom Hanom i Hansom Joakimom Falenskim sa kojima je razgovarao o jučerašnjem sastanku o Zapadnom Balkanu, evrointegracijama Srbije i nemačkim investicijama.

Predsednik Vučić rekao je da se Srbija na jučerašnjem sastanku ponašala ozbiljno i odgovorno i da je, bez obzira na rezulatat sastanka, bilo važno razgovarati.

Vučić je, govoreći o problemima u dijalogu sa Prištinom, naglasio da je Srbija potpuno posvećena dijalogu u cilju postizanja kompromisnog rešenja, ali je Priština blokirala dijalog uvođenjem taksi na robu iz Srbije.

Nemački poslanici su istakli da bi, ne samo za Beograd i Prištinu, već i za celu Evropu bilo veoma važno da dođe do nastavka dijaloga i kompromisnog rešenja između Beograda i Prištine.

Predsednik Vučić je istakao da je Srbija pouzdan i odgovoran partner i naglasio da odnose sa Nemačkom karakteriše razvijena saradnja na svim poljima. „Nemačka je jedan od najznačajnijih ekonomskih partnera Srbije i jedan od najvećih investitora u našu privredu“, istakao je on.

On je poslanike Bundestaga obavestio o ekonomskoj situaciji u Srbiji istakavši da je ona, po ocenama svih međunarodnih finansijskih institucija, veoma dobra.

Predsednik Vučić je istakao da bi zato od velikog značaja bio i dolazak nemačkog Volksvagena u Srbiju.

Poslanici Bundestaga istakli su da imaju saznanja o iskustvima nemačkih investitora u Srbiji koji su veoma zadovoljni uslovima poslovanja.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari