Vučić sa poslanikom Bundestaga o dijalogu Beograda i Prištine 1Foto: EPA-EFE/DJORDJE SAVIC

Srpski predsednik Aleksandar Vučić sastao se danas sa predsednikom Odbora za evropske poslove u nemačkom Bundestagu Ginterom Krihbaumom, sa kojim je razgovarao o bilateralnim odnosima, dijalogu Beograda i Prištine i evropskom putu Srbije.

Kako se navodi u saopštenju, Vučić je naglasio da su odnosi dveju zemalja veoma dobri, kao i da ih karakteriše značajna saradnja na svim poljima.

Prema njegovim rečima, strateško opredeljenje Srbije punopravno članstvo u EU, kao i da je Srbija u potpunosti posvećena sprovođenju dugoročnih reformi. Srpski predsednik zahvalio je na kontinuiranoj podršci Nemačke u procesu evropskih integracija Srbije.

Takođe se dodaje da je Vučić obavestio predsednika Odbora Krihbauma o jednostranim potezima Prištine, koji se odnose na uvođenje takse od deset odsto na sve proizvode iz Srbije i BiH.

Dvojica sagovornika saglasili su se da je Nemačka jedan od najznačajnijih ekonomskih partnera Srbije, kao i jedan od najvećih investitora u srpsku privredu, i da je neophodno i dalje raditi na jačanju ekonomskih odnosa i trgovinske razmene između dveju zemalja, ističe se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari