Vučić sa predsednikom Jermenije: Srbija spremna da, po potrebi, uputi medicinsku pomoć Jermeniji 1Foto. FoNet/ Aleksandar Barda

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas telefonom sa predsednikom Jermenije Armenom Sarkisjanom, navodi se u saopštenju iz Kabineta predsednika.

Dvojica predsednika su se saglasili da su dve zemlje uspešno odgovorile na izazov korona virusa, a Vučić je rekao da je Srbija, ako je potrebno, spremna da uputi medicinsku pomoć Jermeniji.

Oni su konstatovali da će suzbijanje epidemije omogućiti da Srbija i Jermenija nastave da razvijaju raznovrsnu saradnju, što je dogovarano prilikom prošlogodišnje posete jermenskog predsednika Beogradu.

Takođe su zaključili da je za ostvarivanje zajedničkih planova veoma značajno to što Srbija odskora ima Ambasadu u Jerevanu.

Vučić je zato izrazio nadu da će i Jermenija da otvori svoju Ambasadu u Beogradu.

Dva predsednika izrazili su zadovoljstvo ukidanjem viza za putovanja državljana Jermenije u Srbiju i državljana Srbije u Jermeniju, jer će bezvizni režim omogućiti i češće kontakte poslovnih ljudi i njihovo upoznavanje sa mogućnostima za investiranje i trgovinsku razmenu, kao i razvoj saradnje u oblasti turizma.

Dvojica državnika su  razgovarali o konkretnim projektima u oblasti informacionih tehnologija i poljoprivrede, koji bi omogućili i zajednički izlazak na treća tržišta.

Vučić je ponovio zahvalnost za principijelnu podršku Jermenije teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije, kao i za podršku u međunarodnim organizacijama.

Sarkisjan je pozvao predsednika Vučića da, kad okolnosti to omoguće, dođe u uzvratnu posetu Jermeniji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari