Vučić sa ruskim ambasadorom razgovarao o toku dijaloga Beograda i Prištine 1Foto: Instagram / buducnostsrbijeav

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ambasadora Ruske Federacije Aleksandra Bocan-Harčenka, sa kojim je razgovarao o pripremama za posetu predsednika Vladimira Putina. S tim u vezi, dvojica sagovornika razmotrili su aktuelna pitanja srpsko-ruskih odnosa i bilateralne saradnje.

Predsednik Vučić i ambasador Bocan-Harčenko razgovarali su o rezultatima borbe protiv zarazne bolesti KOVID-19 u dvema zemljama. Ambasador Bocan-Harčenko je obavestio predsednika Vučića o napretku ruskih stručnjaka u razvoju vakcine.

Dvojica sagovornika su razgovarali i o toku dijaloga Beograda i Prištine, koji se vodi uz posredovanje Evropske unije, kao i o mogućnostima za ekonomsku saradnju Beograda i Prištine, koja bi trebalo da bude predmet razgovora u Vašingtonu u narednim danima.

Predsednik Vučić i ambasador Bocan-Harčenko su razmotrili i druga aktuelna pitanja u regionu, saglasivši se da je očuvanje mira i stabilnosti od najvećeg značaja.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa ambasadorom Ruske Federacije u Srbiji Aleksandrom Bocan-Harčenkom.

Објава коју дели Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) дана

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari