Vučić sa Sijartom: Odnosi Srbije i Mađarske najbolji u istoriji 1Foto: FoNet/Božana Pavlica

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa ministrom spoljnih poslova Mađarske Peterom Sijartom, sa kojim je razgovarao o unapređenju bilateralne saradnje, evropskom putu Srbije, borbi na suzbijanju pandemije, tranzitnim kapacitetima, snabdevanju i korišćenju gasa, kao i strateškom partnerstvu dve zemlje u brojnim oblastima.

Kako je saopšteno, Vučić je ocenio političke odnose Srbije i Mađarske kao najbolje u istoriji i istakao da je važan doprinos unapređenju bilateralnih odnosa dao i izuzetan lični i prijateljski odnos sa predsednikom Vlade Mađarske, Viktorom Orbanom.

On je pohvalio mere koje Vlada Mađarske sa velikom odlučnošću sprovodi od početka pandemije u cilju sprečavanja njenog daljeg širenja, te zaštite zdravlja njenih građana i očuvanja ekonomije.

Govoreći o evropskim integracijama Srbije, predsednik Vučić je zahvalio Mađarskoj na snažnoj i kontinuiranoj podršci koju pruža našoj zemlji na najvišem političkom nivou, ali i kroz brojne programe obuka, razvojnu pomoć i slanje eksperata koji pomažu Vladi Srbije u procesu EU integracija.

„Posebno smo zahvalni na ličnom zalaganju ministra Sijarta i najviših zvaničnika Mađarske koji u svim prilikama ističu da Srbija mora što pre da se pridruži Evropskoj uniji“, naglasio je Vučić.

On je istakao da Srbija ostaje posvećena evropskom putu i sprovođenju reformi koje su deo tog procesa.

Sijarto je posebno naglasio izuzetne odnose sa Srbijom, kao i blisku saradnju i prijateljske odnose dve zemlje koji su se ponovo potvrdili kroz izrazitu solidarnost i razumevanje tokom borbe protiv pandemije KOVID-19.

„Možete računati na kontinuiranu podršku Mađarske u procesu evropskih integracija“, istakao je Sijarto.

On je najavio da će se dalje unapređenje saradnje između Srbije i Mađarske nastaviti preko brojnih zajedničkih aktivnosti u mnogim oblastima, te da će se podići na nivo strateškog partnerstva, navodi se na kraju saopštenja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari