Vučić se danas sastaje sa Merkelovom 1Foto: EPA

Premijer Srbije Aleksandar Vučić najavio je sinoć da će danas popodne boraviti u Nemačkoj, na poziv kancelarke Angele Merkel.

Smatram Mekrel najvećim evropskim liderom u ovom trenutku, ona je de fakto lider Evropske unije (EU), iako znam da ni ona to ne voli da čuje, rekao je Vučič u emisiji „Ćirilica“ na televiziji Hepi.

Angela Merkel poštuje datu reč, ona je zaslužna što smo otvorili dva, tri poglavlja, uprkos neskrivenom animozitetu Hrvatske, rekao je Vučić i naglasio da je ona uvek bila korektna prema Srbiji kada se govorilo o regionalnim temama.

To je velika čast za našu zemlju, ne samo za mene, kao predsednika Vlade, istakao je Vučić, važno je za Srbiju da najveća i najmoćnija zemlja EU ponovo bude domaćin Srbiji. Razgovaraćepo o važnim regionalnim temama i našem ekonomskom napretku, rekao je Vučić.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je sinoć i da će u martu, posle mera fiskalnih konsolidacija, prosečna plata u Srbiji biti veća za 10 odsto u odnosu na 2012. godinu i izosiće „395, 400 evra“.

Vučić je u emisiji „Ćirilica“ na televiziji Hepi, rekao da je ove godine povećana minimalna cena rada na 130 dinara I naglasio da se očekuje povećanje plata za ceo javni sektor, čime će one „otići dramatično gore“. Kada sve to imare, rast od tri, 3,5 odsto, onda vam je zemlja u dobroj poziciji, istakao je Vučić.

Svi kao sledeću zemlju u Evropskoj uniji (EU) vide Srbiju ili Crnu Goru, svi ostali su značajno iza, naglasio je Vučić, koji mislim da bi trebalo da sredimo stvari u regionu.  Trebalo bi da živimo u regionu kojim se ponosimo i da ekonomski jače da ulazimo u region, rekao je Vučić, jer kada sebe promenimo bićemo pred vratima EU.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari