Vučić se sastao sa Mandićem 1Foto: Fonet / Nenad Đorđević

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa predsednikom Nove srpske demokratije iz Crne Gore Andrijom Mandićem.

Tom prilikom, Mandić je ukazao na izuzetno težak položaj srpskog naroda u Crnoj Gori i zatražio pomoć Vlade Srbije u internacionalizaciji i predstavljanju takvog položaja međunarodnoj zajednici. Takođe je zatražio pomoć za srpske kulturne i nacionalne institucije u Crnoj Gori, istakavši da je Srbija i do sada, u skladu sa svojim mogućnostima, vodila računa o njihovom radu.

Premijer Vučić je rekao da se Vlada Srbije zalaže za najbolje moguće odnose Srbije i Crne Gore i da u okviru regionalne politike čini sve što je u njenoj moći da bude faktor stabilnosti. Takođe je istakao da će Vlada Srbije pomoći sve institutcije srpskog naroda u Crnoj Gori i da će, kao što pomaže drugim Srbima u regionu, kroz svoje delovanje pomoći i Srbima u Crnoj Gori.

Mandić je zahvalio premijeru Vučiću na ovakvom stavu i pomoći, naglasivši da Srbi u Crnoj Gori u zvaničnom Beogradu i Vladi Srbije vide najznačajnijeg političkog i nacionalnog partnera, na koga se mogu i moraju osloniti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari