Vučić se sastao sa Pupovcem 1Foto: Fonet / Slobodan Miljević

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa predsednikom Srpskog narodnog veća u Republici Hrvatskoj Miloradom Pupovcem, sa kojim je razgovarao o aktuelnom položaju Srba u Hrvatskoj.

Premijer Vučić i Pupovac su razmenili mišljenja o načinu na koji Vlada Srbije može da doprinese rešavanju teškoća s kojima se Srbi u Hrvatskoj suočavaju, kao i unapređenju njihovog položaja. U skladu sa tim, Vlada Srbije će pomoći institucijama srpske zajednice u jačanju njihovih programskih kapaciteta, posebno u sferi obrazovanja i kulture. Izraženo je očekivanje da će unapređenje položaja Srba u Hrvatskoj i rešavanje objektivnih teškoća biti rešavano u njihovom dijalogu sa Vladom Hrvatske, navodi se u saopštenju vlade.

U razgovoru je razmotreno i stanje odnosa Srbije i Hrvatske. Premijer Vučić je još jednom istakao opredeljenost Srbije za dobrosusedske odnose sa Hrvatskom, rešavanje otvorenih pitanja, kao i regionalnu saradnju i saradnju u okviru evrointegracija, sa ciljem obnove poverenja i očuvanja stabilnosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari